Politisk cybersikkerhedsnetværk


Cybertruslen mod Danmark og de danske virksomheder er høj. Senest gik det ud over Maersk, da cyberangrebet Petya skyllede ind over virksomheder og myndigheder verden over. Og før det lammede hackerangrebet WannaCry blandt andet flere hospitaler i Storbritannien.

Danmark er et af de mest digitaliserede samfund i verden, og konsekvenserne af et cyberangreb kan derfor være store. Både for de offentlige og private aktører, som står over for de samme udfordringer, når det kommer til cybersikkerhed.

I Altingets nye politiske netværk for cybersikkerhed diskuterer vi de strategiske dispositioner og giver et indblik i de politiske overvejelser og tiltag, herunder regeringens ventede strategi for cyber- og informationssikkerhed. Vi kigger derudover mod udlandet for at se, hvordan andre lande og internationale institutioner forholder sig til cybertruslen og diskuterer endelig, hvordan det offentlige og private kan etablere et stærkere samarbejde.

Programmet er fortsat under udarbejdelse, men vil løbende blive opdateret.

Netværkets faste mødeleder er tidligere justitsminister og nuværende Public Affairs direktør i Primetime Lars Barfoed, som med sine mange års erfaring på området vil diskutere og reflektere med gruppen.

 

Cyber defence: Samhandel og vidensdeling i NATO

Lone Kjelgaard, juridisk rådgiver i NATO

Luftrummet, landjorden, havet såvel som internettet er sidestillede rum, der skal beskyttes med samme effektivitet, besluttede NATO’s allierede i juli 2016, og intensiverede i den forbindelse samarbejdet med industrien gennem NATO Industry Cyber Partnership. Juridisk rådgiver i NATO Lone Kjelgaard fortæller om indsatsen og industriens mulighed for samhandel og vidensudveksling i NATO-regi set gennem linsen af operativ planlægning for nuværende og fremtidige NATO-operationer.

Børsbygningen, december 2017 kl. 09.00-12.00 - endelig dato følger

 

Et nationalt cyberberedskab?

Thomas Lund-Sørensen, chef, Center for Cybersikkerhed

Truslen fra cyberspionage og cyberkriminalitet mod danske myndigheder og private virksomheder er meget høj og angrebsmetoderne bliver stadig mere avanceret, konkluderer Center for Cybersikkerhed. Er det på tide med et nationalt cyberberedskab? Chefen for centret, Thomas Lund-Sørensen, giver sin vurdering af situationen og behovet for et beredskab.

Børsbygningen, juni 2018 kl. 09.00-12.00 - endelig dato følger

 

Med forbehold for ændringer