Fødevarepolitisk netværk


Altingets fødevarepolitiske netværk sætter fokus på en række forskellige emner relateret til dansk fødevarepolitik. Vi tilbyder et fortroligt rum, hvor ligesindede aktører fra forskellige hjørner af den fødevarepolitiske sektor kan erfaringsudveksle om udfordringer, løsninger og fremtidsvisioner.

Programmet for 2017-2018 er fortsat under udarbejdelse, men nedenfor kan du se det foreløbige program. Du kan ligeledes se programmet for netværkets første år ved at følge linket her.

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle holdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i slutningen af maj måned 2018 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Netværkets faste mødeleder er redaktør på Altinget: fødevarer Sine Riis Lund.

Se hele programmet for 2016-2017 her.

 

Danske eksportmuligheder 

Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug og Fødevarer

Verdens øjne har været rettet mod TTIP-aftalen mellem EU og USA de senere år. Men ifølge Landbrug & Fødevarer er der langt mere potentiale i frihandelsaftalen mellem EU og Japan. Administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer, Karen Hækkerup, fortæller om muligheder og udfordringer for eksport af dansk landbrug.

Børsbygningen, onsdag 16. august 2017 kl. 09:00-12:00

 

Dansk fødevareproduktion i 2030

    

Erling Bonnesen (V), Simon Kollerup (S), Andreas Steenberg (R)

Hvilken fødevareproduktion skal Danmark satse på, og hvad skal karakterisere produktionen? Fødevareordførerne præsenterer deres visioner for den fremtidige fødevareproduktion og diskuterer rammerne for produktionen fra jord til bord.

Børsbygningen, onsdag 1. november 2017 kl. 09:00-12:00

 

Ministervisioner

 

Esben Lunde Larsen, Miljø- og fødevareminister (V)

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) gæster netværket til en snak om EU-regulering og forholdet mellem dansk og europæisk fødevarepolitik.

Børsbygningen, mandag 15. januar 2018 kl. 09:00-12:00

 

Sund kost - langsigtet vækst

Marie Louise Flach de Neergaard, kontorchef, Miljø- og Fødevareministeriet  

Et produktionstab på 10-12 pct. i Danmark i 2035, svarende til et tab i BNP på 0,5 pct. årligt. Det er konsekvensen af stigningen i antallet af diabetespatienter, vurderede en rapport fra Morgan Stanley i 2015. Kontorchef Marie Louise Flach de Neergaard fortæller om et nyt tværfagligt initiativ mellem Miljø- og Fødevareministeriet samt Sundhedsministeriet, som skal addressere udviklingen i danskernes sundhed.

Børsbygningen, mandag 19. marts 2018 kl. 09:00-12:00

 

Altingets årlige fødevaredøgn - Grønbechs Hotel mandag den 28. maj 2018

 

Lene Lange, DTU, Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk. Flere navne offentliggøres snarest.

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. På mødet sætter vi fokus på de trends, der præger fødevareområdet, herunder funktionelle fødevarer, hvis udbud stiger eksplosivt i andre lande, mens forbruget af og kendskabet til de funktionelle fødevarer er begrænset blandt danske forbrugere.

For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg ved Lene Lange, DTU
  • Fælles frokost
  • Indlæg ved Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk
  • Indlæg ved relevant aktør
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem 

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, mandag 28. maj 2018 inkl. overnatning

 

Danmark i verden

Lise Walbom, adm. direktør for Fødevarepartnerskabet 

Med Fødevare- og Landbrugspakken fra 2016 blev der afsat midler til et nyt offentlig-privat fødevarepartnerskab, der skal markedsføre dansk mad, fødevareingredienser og teknologiske løsninger over for udlandet. Adm. direktør Lise Walbom fortæller om modtagelsen i udlandet og de foreløbige erfaringer.

Børsbygningen, august 2018 kl. 09:00-12:00

 

Med forbehold for ændringer