Kulturpolitisk netværk


Altingets kulturpolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører fra den danske kulturpolitiske arena og erfaringsudveksle med ligesindede. Altingets netværksmodel inkluderer fem møder om året – fire afholdes i Børsens lokaler i København og ét på Grønbechs Hotel på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet. Nedenfor kan du se det foreløbige program.

Til hvert møde inviterer vi en interessant nøgleaktør på området – embedsmand, politiker, ekspert, lobbyist eller andet – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der hermed lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

Altingets adm. direktør og ansvh. chefredaktør Rasmus Nielsen er netværkets mødeleder indtil april 2017, hvorefter MF (V) & fhv. kulturminister, Bertel Haarder, overtager rollen som mødeleder. 

 

Hvorfor kultur – Hvorfor kulturpolitik?

 


Oplæg ved Marie Hansen, departementschef i Kulturministeriet

Hvorfor har vi kunst og kultur? Hvordan bruger vi det, og hvorfor og hvordan skal samfundet støtte og regulere det via kulturpolitikken? Hør den højeste embedsmand på kulturområdet komme med bud på ovenstående på netværkets første møde.

Børsbygningen, tirsdag 24. januar 2017 kl. 9.00 - 12.00

 

En status på public service

Oplæg ved Connie Hedegaard, formand for public-service udvalget, formand for Concito, fhv. EU-kommissær

Public service-udvalget med Connie Hedegaard i spidsen har siden 2015 arbejdet med scenarier for danske mediers fremtid, herunder særligt public service-mediernes vilkår. Hvad kan public service, og hvad skal det kunne i fremtiden? Connie Hedegaard vil præsentere udvalgets konklusioner.

Børsbygningen, mandag 3. april 2017 kl. 9.00 - 12.00

 

Kulturdøgnet - onsdag 31. maj 2017 
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg ved Gitte Ørskou, bestyrelsesformand Statens Kunsfond samt museumsdirektør KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg
  • Fælles frokost
  • Indlæg ved Morten Mølholm Hansen, adm. direktør DIF
  • Indlagt tid til eventuelle eksterne møder for deltagerne på Bornholm. Altinget sørger for transport på øen
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem.

 

Fondens rolle i kulturlivet


Oplæg ved Gitte Ørskou, bestyrelsesformand Statens Kunstfond samt museumsdirektør KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg

Hvad betyder Statens Kunstfond for udviklingen af kunsten i DK og for borgernes mulighed for at møde kunst af høj kvalitet? Sådanne spørgsmål vil blive gennemgået, når Gitte Ørskou, bestyrelsesformand Statens Kunsfond samt museumsdirektør KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg, gæster Grønbechs Hotel. 

 

Idrætten som kulturbærer 


Oplæg ved Morten Mølholm Hansen, adm. direktør DIF

Danmarks Idrætsforbund har med over 1,9 millioner medlemmer fordelt på over 9.000 foreninger godt fat i den danske befolkning, og idrætsområdet er med den nuværende regering nævnt i regeringsgrundlaget. Hvad er det, idrætten kan bidrage med på kulturområdet, som de øvrige institutioner ikke kan? Og hvad har været DIF's strategi for at sætte idrætten på dagsordenen? Det forklarer Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF på dagens andet indlæg.

 

Tid til eftertanke

 
Oplæg ved Bertel Haarder, MF (V), fhv. kulturminister

Forhenværende kultur- og kirkeminister Bertel Haarder deler sine erfaringer fra en tid, der gjorde stort indtryk på ham. Han redegør for sine visioner og fortæller, hvordan han ville prioritere sin dagsorden, hvis han fortsatte i ministerembedet.

 

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, onsdag 31. maj 2017 inkl. overnatning

 

 

Opgang i modgang


Mette Bock, kulturminister (LA)

Hvordan holder kulturinstitutionerne hjulene kørende, når statsbevillingerne begrænses? På dette møde er der rig mulighed for at stille spørgsmål til kulturministeren.

Børsbygningen, mandag 18. september 2017 kl. 9.00 - 12.00

 

  

Møde med de kulturpolitiske ordførerne


Paneldebat ved Mogens Jensen (S), Britt Bager (V) og Alex Ahrendtsen (DF)

Mød et udvalg af de kulturpolitiske ordførere til en politikerdebat, hvor der diskuteres alt fra public service til udlodningspuljer.

Børsbygningen, tirsdag 21. november 2017 kl. 9.00 - 12.00

 

 

 

En vild og digital fremtid


Benjamin Rud Elberth, digital rådgiver i Digitaltaktik.dk

Digitalisering - hvordan skal kunstmuseer & andre følge med i udviklingen af nye digitale strategier og platforme? Mulighederne er mange, men forvirringen kan samtidig være stor. Benjamin Ruud Elberth deler ud af sine erfaringer fra en konstant foranderlig verden på netværkets første møde. 

Børsbygningen, onsdag 10. januar 2018 kl. 09.00-12.00

 

Workshop

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, torsdag 15. marts 2018 kl. 15.00-18.00 

 

Ordførerdebat

Maj 2018 kl. 09.00-12.00 (dato kommer snarest)

 

Kulturdøgnet - onsdag 15. august 2018
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

- Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
- Velkomst og indlogering på hotellet
- Formiddagsmøde og indlæg ved Connie Hedegaard
- Fælles frokost
- Indlæg ved 
- Workshop
- Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'
- Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem.
 

En status på public service

Connie Hedegaard, formand for public-service udvalget, formand for Concito, fhv. EU-kommissær

Public service-udvalget med Connie Hedegaard i spidsen har siden 2015 arbejdet med scenarier for danske mediers fremtid, herunder særligt public service-mediernes vilkår. Hvad kan public service, og hvad skal det kunne i fremtiden? Connie Hedegaard vil præsentere udvalgets konklusioner inden medieforliget skal genforhandles i 2018.

(Grønbechs Hotel, Bornholm)

 

Skab en forretning

Christian Have, kreativ direktør for Have Kommunikation

En stor del af de udøvende kunstnere er selvstændige næringsdrivende. Så hvordan driver man en forretning? Hvilke forretningsmodeller eller partnerskaber er nyttige, og hvor skal man begynde? Christian Have er en af kulturens markante stemmer, og deler denne gang ud af sine erfaringer på Bornholm.

(Grønbechs Hotel, Bornholm)

 

Oktober 2018 kl. 09.00-12.00 (dato og oplægsholder kommer snarest)

 

 

(Med forbehold for ændringer)

 

Navnenyt

Se flere »