Transportpolitisk netværk


Altingets transportpolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører fra den danske transportpolitiske sektor og erfaringsudveksle med ligesindede. Altingets netværksmodel inkluderer fem møder om året – fire afholdes i Børsens lokaler i København og ét på Grønbechs Hotel på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Fremtidens program for 2017-2018 er fortsat under udarbejdelse. Programmet for 2016/2017 ses i nedenstående.

Til hvert møde inviterer vi en interessant nøgleaktør på området – embedsmand, politiker, ekspert, lobbyist eller andet – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der hermed lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

Netværkets faste mødeleder er fhv. transportminister og nu associeret partner og seniorrådgiver i Primetime, Lars Barfoed.

 

Møde med ministeren

Oplæg ved Hans Chr. Schmidt, transport - og bygningsminister

Til netværkets første møde, kommer Hans Chr. Schmidt (V) forbi og gør status på transportområdet, og på de centrale politiske stridsområder. Her har du muligheden for at spørge ind til ministerens visioner for fremtiden, og regeringens kommende mål på transportområdet

Børsbygningen, fredag 18. november 2016 kl. 9.00 - 12.00

 

Hvad vil ordførerne?

Paneldebat med Kristian Pihl Lorentzen (V), Karsten Hønge (SF), Kim Christiansen (DF) og Rasmus Prehn (S)

Mød politikerpanelet, der ser nærmere på de centrale politiske områder på transportområdet. Hør om alt fra togfond til højere fartgrænser på dette møde, hvor det er muligt at komme helt tæt på politikerne.

Børsbygningen, onsdag 25. januar 2017 kl. 9.00 - 12.00

 

Nye finansieringsredskaber og fremtidens transport

 
Oplæg ved Flemming Jensen, adm. direktør i DSB, og Thomas Thellersen Børner, økonomidirektør i DSB 

Hvilken rejse har DSB været på siden 2011, hvor der var røde tal på bundlinjen, og hvordan skal fremtiden se ud? Det svarer Flemming Jensen og Thomas Thellersen Børner på samt hvilke fordele og udfordringer, der er forbundet med at være en statsejet virksomhed.

 

 


Oplæg ved Ole Birk Olesen (LA), transport-, bygnings- og boligminister

Transportministeren ser frem til nye investeringer i Danmarks infrastruktur, og denne gang skal offentlig-private-partnerskaber (OPP) være en del af finansieringen. Ole Birk Olesen taler om, hvordan projekterne skal finansieres, og hvilke planer regeringen har for fremtidens transport. 

 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, fredag 10. marts 2017 kl. 9.00-12.00

 

 

Transportdøgnet
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg ved Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening
  • Fælles frokost
  • Indlæg ved Gitte Lillelund Bech, director Public affairs Advice A/S, fhv. direktør Danske Havne 
  • Indlagt tid til eventuelle eksterne møder for deltagerne på Bornholm.
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem.

 

Hverken for meget eller for lidt

Oplæg ved Jakob Ullegård, direktør for Politik & Analyse i Danmarks Rederiforening

I 2015 nedsatte regeringen Implementeringsrådet, med det formål at identificere og forebygge dansk overimplementering af EU-regulering. I foråret kom rådets første 21 anbefalinger, hvor hele otte af dem angik dansk transportlovgivning. Jakob Ullegård, direktør i Rederiforeningen og en af transportsektorens repræsentanter i rådet, gæster Grønbechs Hotel og fortæller om rådets arbejde, mulighederne for at bruge rådet aktivt, samt om indsatsen for at påvirke i retning af den mest ideelle regulering af den danske transportsektor.

 

Få indflydelse på transportpolitikken

Oplæg ved Gitte Lillelund Bech, director Public affairs Advice A/S, fhv. direktør Danske Havne

Som tidligere forsvarsminister og transportordfører kan Gitte Lillelund Bech sætte sig i politikernes sted, når de bliver bombarderet med forskellige holdninger. Hendes efterfølgende karriere som direktør i en af Danmarks interesseorganisationer på transportområdet og nu som director for Public Affairs i Advice giver hende i særlig grad mulighed for at fortælle, hvordan man bedst får sine synspunkter igennem til de travle politikere.

 

Transportpolitiske visioner

Lars Barfoed, Fhv. transportminister og nu associeret partner og seniorrådgiver i Primetime

Hvordan ville en forhenværende transportminister prioritere sin dagsorden, hvis han sad i ministerembedet? Lars Barfoed lægger op til debat om visioner på transportområdet sidst på døgnmødet.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, onsdag 3. maj 2017 inkl. overnatning

 

 

En status på forskningen 


Otto Anker Nielsen, professor og leder af DTU Transport

Hvad er de nyeste udviklinger på transportområdet, og hvor er det særligt vigtigt, at Danmark retter fokus mod for at følge med udviklingen? Det holder Otto Anker Nielsen, professor og leder af Transport DTU, oplæg om ved netværkets sidste møde.

Børsbygningen, torsdag 17. august 2017 kl. 9.00 - 12.00

 

 

 

Forslag fra trængselskommissionen 

Michael Svane, branchedirektør i DI

Trængselskommissionen bidrog med mange bud på transportpolitiske udfordringer, men mange af dem nævnes sjældent i dag og blev aldrig aktiveret. Michael Svane vil som repræsentant for kommissionens arbejde genopfriske ideerne og arbejdet bag som inspiration til nutidens problematikker. 

(Dato i oktober 2017 fastlægges snarest) 

 

Møde med ministeren


Ole Birk Olesen (LA), Transport-, bygnings- og boligminister

Ole Birk Olesen taler om et politisk område tilpasset særligt netværkets interesse. Her er der rig mulighed for at stille spørgsmål direkte til ministeren. 

(Dato i januar 2018 fastlægges snarest)

 

 

Døgnmøde på Bornholm

(Dato i april 2018 fastlægges snarest)

 

 

(Dato i august 2018 fastlægges snarest)

 

Kunstig intelligens i fremtidens transport


Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, initiativtager til Siri Kommissionen

Hvordan påvirker industri 4.0 fremtidens transport, og hvilke muligheder åbner sig i takt med udviklingen? Dette vil Thomas Damkjær Petersen forsøge at svare på, når han holder oplæg for den transportpolitiske gruppe.  

Børsbygningen, tirsdag 9. oktober 2018 kl. 09.00-12.00