Udviklingspolitisk netværk


Altingets udviklingspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører fra den danske udviklingspolitiske arena og erfaringsudveksle med ligesindede. 

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle holdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i starten af maj måned 2017 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Til hvert møde inviterer vi en interessant nøgleaktør på området – embedsmand, politiker, ekspert, lobbyist eller andet – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der hermed lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

Netværkets faste mødeleder er kommunikationsdirektør i Unicef, Line Grove Hermansen.

 

Implementering af de nye verdensmål for bæredygtig udvikling

Erik Brøgger Rasmussen, kontorchef for udviklingspolitik- og finansiering, Udenrigsministeriet 

Ved topmødet i New York efteråret 2015 blev FN’s 17 nye verdensmål vedtaget. Målene skal udgøre rammen for fremtidens udviklingsindsats og erstatter derved 2015 målene. Erik Brøgger Rasmussen vil ved dagens møde klarlægge ministeriets strategier for, hvordan verdensmålene skal implementeres i dansk udviklingsarbejde. 

Børsbygningen, onsdag 25. januar 2017 kl. 09.00 - 12.00

 

Udvikling i praksis – fra teori til handling

 

Helle Munk Ravnborg, seniorforsker i DIIS og forkvinde i Mellemfolkeligt Samvirke

Helle Munk Ravnborg har bred erfaring i bæredygtig udvikling blandt andet inden for fattigdomsbekæmpelse, klimaforandringer, jordrettigheder og bæredygtig investering. Hvordan kan forskning oversættes til politik, og fra politik til handlinger i ind- og udland? Og hvilke erfaringer har hun selv gjort sig efter flere år i den offentlige, udviklingspolitiske debat?

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, fredag 17. marts 2017 kl. 09.00 - 12.00

 

Altingets Udviklingsdøgn - tirsdag den 9. maj 2017 på Grønbechs Hotel, Allinge
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg ved Birgitte Qvist Sørensen, generalsekretær Folkekirkens Nødhjælp
  • Fælles frokost
  • Indlæg ved Christian Honoré, grundlægger af Goodwings
  • Indlæg ved Pia Prytz Phiri, Head of the UNHCR Regional Representation for Northern Europe
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem.

 

Et liv før døden – hvad skal der til?

 

Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp har stor international tilstedeværelse og arbejder i døgndrift for at forbedre livet for millioner af mennesker i verdens brændpunkter. Hvordan skal internationale katastrofesituationer håndteres, og hvilke krav stiller det til de politiske beslutningstagere? Generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen gæster Grønbechs Hotel, hvor hun vil fremlægge sin vurdering af den aktuelle udviklingspolitiske dagsorden samt fortælle om, hvad hun og hendes organisation gør for at præge den.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, tirsdag 9. maj 2017 inkl. overnatning


Udvikling som forretningsstrategi

Christian Honoré, grundlægger af Goodwings

Mere end det dobbelte af Danmarks samlede u-landsbistand. Så mange milliarder bruger de største virksomheder i rejsebranchen årligt på markedsføring. Virksomheden Goodwings vil gøre op med dette pengespild og i stedet kanalisere pengene over til NGO’er og projekter, der kan skabe positive forandringer. Stifter Christian Honoré fortæller om den nye forretningsmodel, der skal gøre rejsebranchen til motor i en bæredygtig udvikling.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, tirsdag 9. maj 2017 inkl. overnatning 

 

Duksedreng eller bad boy – en status på Danmark i verden

Pia Prytz Phiri, Head of the UNHCR Regional Representation for Northern Europe

De danske politikere er hurtige til at melde ud, at det er altafgørende at hjælpe i nærområderne. Men hvor flittige er vi til at følge det til dørs? Lever vi op til vores ansvar med at sikre flygtninge et levebrød og et liv med værdighed? Sådanne emner vil blive diskuteret af Pia Prytz Phiri, regional repræsentant i Nordeuropa for FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), når hun gæster Grønbechs Hotel. Hun vil også give en status på Danmarks politiske kapital efter en tid præget af diskussioner om grænsekontrol og ikke mindst en udskældt smykkelov.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, tirsdag 9. maj 2017 inkl. overnatning 

  

Møde med MF'erne

      

Dette møde vil give rig mulighed for at sparre med MF’erne om de største udfordringer på den udviklingspolitiske dagsorden, og hvordan de udfordringer skal adresseres. Christian Juhl (EL), Ulla Sandbæk (ALT) og Michael Aastrup Jensen (V) svarer på spørgsmål omkring den nuværende udviklingspolitiske dagsorden og tegner deres visioner for fremtidens udviklingspolitik i Danmark.

Børsbygningen, tirsdag 26. september 2017 kl. 09.00 - 12.00

 

Med ministerens øjne

Ulla Tørnæs (V), udviklingsminister

Børsbygningen, onsdag 29. november 2017 kl. 09.00-12.00

 

 Med forbehold for ændringer

Navnenyt

Se flere »