Psykiatri

SIND: Forbud mod knive på botilbud – løsning eller symptombehandling?

DEBAT: Ulovlige knive hører ingen steder hjemme - heller ikke på botilbud, men skal vi virkelig også forbyde almindeligt bestik og køkkenknive? Det spørger Knud Kristensen, landsformand for SIND, om og roser, at Mai Mercado ikke umiddelbart accepterer et generelt knivforbud.

Ombudsmanden zoomer ind på sikkerhed i psykiatrien

SÆRLIGT TILSYN: Ombudsmanden har udråbt socialpsykiatrien til særligt fokusområde i 2017 og vil gå sikkerheden for borgerne på botilbud grundigt efter i sømmene. SIND håber, at kulegravningen bliver et wakeupcall for politikerne.

Overlæge: Nye botilbud i strid med frihedsrettigheder

DEBAT: Politikernes aftale om nye botilbud udvider personkredsen, der kan udsættes for tvang og magt, samtidig med at patienterne på de nye bosteder er ringere beskyttet mod tvang. Det er alvorlige indgreb i principielt frie borgeres grundlæggende frihedsrettigheder, skriver overlæge i retspsykiatri Hans Henrik Ockelmann.

Overlæge: Stop besparelse på akut psykiatri

DEBAT: Region Hovedstaden vil skære halvdelen af budgettet for Det Psykatriske Akutberedskab. Det vil få alvorlige og skæbnesvangre konsekvenser for målgruppen, skriver overlæge Hans Henrik Ockelmann, bestyrelsesmedlem af Dansk Psykiatrisk Selskab.

Overlæge: DR svigter mennesker med depression

DEBAT: DR-dokumentaren "De raske syge", som satte fokus på depressionsdiagnosen, var præget af manglende journalistisk research og helt forkerte præmisser. DR er dermed med til at stigmatisere psykisk syge, mener Poul Videbech, professor og overlæge i psykiatri.