Udviklingsbistand

Regeringen lander bredt forlig om ulandsbistand

FORLIG: Linjen for dansk udviklingsarbejde er lagt med et nyt politisk forlig. Det sætter blandt andet fokus på at skabe job i udviklingslandene og bekæmpelse af migration.

Ulandsbistand udsat for tal- og spinkrig

ANALYSE: Når Danmark sit mål om 0,7 procent? Giver regeringen mere i nødhjælp? Tja, det afhænger af, hvordan man udlægger tallene. Altinget ser på nogle af årets talkrige for ulandsbistand.

K presser regeringen: Ulandsbistanden skal hæves

FINANSLOV: Regeringen lægger op til at sænke procentsatsen for, hvor stor en andel af BNI der skal bruges på ulandsbistand i 2017. Men Konservative kæmper for at fastholde niveauet.

R: Regeringen malker den danske udviklingsbistand

DEBAT: Regeringen udvider sin fortolkning af, hvad danske udviklingsmidler bruges til i Danmark. Det er en usympatisk og kortsigtet tilgang, skriver Martin Lidegaard (R). Den koster i nærområderne, sender flere flygtninge mod Danmark og skader vores renommé.

V: Ingen tilbagesendelsesaftale, ingen bistand

DEBAT: Vi bør stille tilbagesendelsesaftaler som et krav for de lande, der modtager udviklingsbistand. Det foreslår Venstres udviklingsordfører, Michael Aastrup Jensen, som et led i regeringens nye udviklingsstrategi.