EU’s fremtid

Det sker i EU: Europol, Brexit og forældreorlov

OVERBLIK: Så er det ugen, hvor der forhåbentligt kan blive sat punktum i sagaen om en dansk særaftale for Europol, hvor EU-cheferne mødes for at lægge deres strategi for Brexit-forhandlingerne, og hvor EU-Kommissionen kommer med et spændende nyt forslag om forældreorlov.

Løkke slår sig sammen med andre mulige Brexit-ofre

BREXIT: Den britiske exit fra EU kan komme til at gøre økonomisk ondt på Danmark, men det kan blive endnu dyrere for irerne og hollænderne, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødes med fredag i Haag.

Marie Krarup: Fredens Europa er historieforfalskning

DEBAT: Der er mange falske myter om EU i omløb. To af de mest udbredte er, at EU har skabt fred i Europa, og at samarbejdet giver os mere indflydelse og dermed suverænitet, skriver Marie Krarup (DF).

Løkkegaard: DF fortsætter Europa-slingrekurs

DEBAT: Dansk Folkepartis holdningsskifte til Brexit er udtryk for den slingrekurs, som partiet længe har praktiseret i Europa-politikken, skriver Morten Løkkegaard (V).

Samuelsen: Vi skal skabe en modvægt til Frankrig og Tyskland

NY BEGYNDELSE: Når briterne er ude af Unionen, er der en risiko for, at Tyskland og Frankrig får for stor dominans, mener udenrigsminister Anders Samuelsen, der derfor har tilbragt halvandet døgn til lands, til vands og i luften i forsøget på at skabe nye alliancer i Europa.

Per Stig Møller: EU alene hjemme

DEBAT: Det står lysende klart, hvor sikkerhedspolitisk afhængigt EU er af USA, efter at de amerikanske vælgere gjorde Donald Trump til præsident. Det skriver Per Stig Møller, der efterlyser nye frihandelsforhandlinger.

Ballade i EU-kredsen før symbolsk topmøde

UFRED: Det, der skulle være et symbolsk træf mellem EU-lederne for at fejre 60-året for underskrivelsen af Rom-traktaten og en ny start efter Brexit, er blevet en opvisning i, hvordan europæisk enhed ikke ser ud.

EU-ledere må klinke skår på lyntid

ANALYSE: Om bare to uger skal 27 EU-chefer stå sammen i Rom og udpege en fælles retning for EU efter Brexit. Det er bare svært, når der er grundlæggende uenighed om, hvilken vej man skal gå.

Vrede polakker blokerer EU-topmøde

PROTEST: Polen straffer EU for at genvælge Donald Tusk som formand for Det Europæiske Råd ved at blokere for fælles udmeldinger ved topmøde.