EU’s fremtid

Ballade i EU-kredsen før symbolsk topmøde

UFRED: Det, der skulle være et symbolsk træf mellem EU-lederne for at fejre 60-året for underskrivelsen af Rom-traktaten og en ny start efter Brexit, er blevet en opvisning i, hvordan europæisk enhed ikke ser ud.

EU-ledere må klinke skår på lyntid

ANALYSE: Om bare to uger skal 27 EU-chefer stå sammen i Rom og udpege en fælles retning for EU efter Brexit. Det er bare svært, når der er grundlæggende uenighed om, hvilken vej man skal gå.

Vrede polakker blokerer EU-topmøde

PROTEST: Polen straffer EU for at genvælge Donald Tusk som formand for Det Europæiske Råd ved at blokere for fælles udmeldinger ved topmøde.

Det sker i EU: Europol-afstemning og besøg af Mike Pence

OVERBLIK: Ugen byder på en afstemning om fortsat dansk Europol-deltagelse i Parlamentet, der også stemmer om CETA-handelsaftalen mellem EU og Canada. Og så kommer USA's nye administration til Europa for første gang. 

Trods Trump: Partier holder fast i folkeafstemning om EU

EU: Valget af EU-kritiske Donald Trump som USA’s præsident ændrer ikke behovet for en dansk folkeafstemning om EU, fastholder de partier, der har ønsket en afstemning. Behovet er mere tydeligt nu, lyder det.

L&F: Hård Brexit rejser flere spørgsmål end svar

DEBAT: En række spørgsmål trænger sig på i forhold til de fremtidige relationer mellem EU og Storbritannien, blandt andre, om en frihandelsaftale kan nås på to år. Det skriver handelspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer, Kenneth Lindharth Madsen.

Samuelsen: Vi har 3-5 år til at redde EU

INTERVIEW: EU risikerer at kollapse, hvis man ikke finder ind til en kerne af frihed, frihandel og fred. Men hvis man gør det, går EU en strålende fremtid i møde, mener udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).