Debat

Forskere: Tyrkietaftale kan svække Europa

DEBAT: De europæiske reaktioner på flygtningekrisen kan have kritiske konsekvenser for Europas sikkerhed og interesser, skriver Ninna Nyberg Sørensen, Nauja Kleist og Hans Lucht fra Dansk Institut for Internationale Studier.

Mette Bock: Kunstnerne skal også række ud mod samfundet

DEBAT: Et godt arbejdsliv for kunstnere afhænger af mere end dagpengeregler. Kunstnerne skal tænke i nye baner for at skabe indtægtsgrundlag, mens kunstrettede uddannelser skal forberede de studerende bedre på en selvstændig tilværelse, skriver kulturminister Mette Bock.

Bent Hansen: Ingen fare for skandale i nyt sundhedsprojekt

REPLIK: Danske Regioner er meget optaget af indsatsen over for de svageste patienter, men der er ingen grund til at være så bekymret, som en sundhedsleverandør har givet udtryk for, skriver Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

LA: Dårlige dagtilbud må ikke kunne gemme sig

DEBAT: Forældre skal have lettere ved at få indsigt i daginstitutioners drift og hverdag. Mere gennemsigtighed vil ikke alene forbedre forældrenes muligheder for at vælge rigtigt, men også skabe konkurrence på området, skriver Laura Lindahl (LA).

DI: Giv os eliteuniversitetet tilbage

DEBAT: Det var forvandlingen fra eliteuniversiteter til masseuniversiteter, der gjorde, at filosofikum i sin tid blev afskaffet. Måske er det på tide at starte en bevægelse mod eliteuniversitetet igen, skriver Charlotte Rønhof fra Dansk Industri.

Kønskamp i FN: Trump går efter kvinders rettigheder

DEBAT: USA har med Donald Trump ved styrepinden inviteret de konservative og religiøse modstandere af kvinders rettigheder helt ind i inderkredsen til forhandlingerne ved FN's kvindekommission i New York, skriver Tania Dethlefsen fra Sex & Samfund.