Debat

EL: Fem fejlskud fra Tænketanken Europa

DEBAT: Tænketanken Europa har ofte taget fejl, når det gælder diskussionen om Europol og afskaffelsen af retsforbeholdet, skriver Søren Søndergaard (EL).

Debat: Davos-eliten har "føkket opp"

DEBAT: Kritikken af den massive globale skatteunddragelse og voksende ulighed er ikke noget som centrum-venstre skal have patent på. Det bør være en sag for alle, der ønsker at fastholde kapitalismen som samfundets økonomiske motor, skriver Kåre Riis Nielsen.

Socialdemokrat: DF'er trækker nazikortet

REPLIK: Erik Høgh-Sørensens indlæg "Sig undskyld for samarbejdet med Hitler" mangler politisk substans og røber en ringe historisk indsigt, skriver Lars Weiss, formand for Socialdemokratiet i Københavns Borgerrepræsentation.

Cepos: Stop økonomiske trøstepræmier til kommuner uden vækst

REPLIK: Kommunal vækst skal ikke konfiskeres og fordeles som trøstepræmie til de kommuner, som ikke har skabt fremgang. Det skriver Henrik Christoffersen fra Cepos, der vil have kommunerne til at tilpasse sig den økonomiske virkelighed.

S: Ole Birks taxilov gør det lettere at snyde i skat

DEBAT: Liberal Alliance har fået skrevet en passage ind i det nye regeringsgrundlag, der reelt set betyder, at det skal være lettere at snyde i skat og udøve social dumping på taxiområdet, skriver Rasmus Prehn (S).

Cepos: Erstat uddannelsesloftet med brugerbetaling

DEBAT: Havde befolkningen adgang til gratis mad i supermarkederne, som staten betalte for, ville forbruget stige, og der ville med tiden være behov for et madloft. Det samme gælder for uddannelser, skriver Martin Ågerup, direktør i Cepos, der dog helst så mere brugerbetaling på området.

Tænketanken Europa: EP-formand er mere end en kransekage-post

DEBAT: Der er lagt op til stort formandsskifte i Europa-Parlamentet. Formandsposten er ikke bare til pynt, men har særligt indflydelse på Parlamentets interne reformer. Det skriver Maja Kluger Dionigi, seniorforsker ved Tænketanken Europa, der her beskriver formandens opgaver.