Liberale brøl

Cordua: Et svært nytår for regeringens reformplaner

KLUMME: Det ser svært ud for regeringen at få sine reformer og skattelettelser igennem i Folketinget. Men måske statsøkonomiens 'overholdbarhed' kunne rumme en løsning, funderer Jarl Cordua.

Cordua: Året, der gik i rød blok

KLUMME: Mette Frederiksen har styr på sine tropper. Nicolai Wammens magt svinder ind, SF genopbygger, og Alternativet oplever sin første modvind. Jarl Cordua ser på 2016 i rød blok.

Cordua: Året, der gik i blå blok

KLUMME: Lars Løkke ligger fortsat underdrejet, og Dansk Folkeparti har taget flere dybe slag i det politiske år. Samtidig har den nye regering været en vitaminindsprøjtning for både LA og K, skriver Jarl Cordua.

Cordua: DF-magi og endnu en folkeafstemning om Europol?

KLUMME: Dansk Folkeparti benægter fakta og opfinder en fiktiv politisk gråzone, hvor man vælger ikke at anerkende, at valget står mellem en Europol-aftale og grænsekontrol. Det er ren politisk trolddomskunst, mener Jarl Cordua.

Cordua: Fra ølstuepolitik til realpolitik

KLUMME: LA's nyslåede ministre forsøger at forklare deres holdningsskift med, at de som ministre har én holdning, mens de som LA-politikere har en helt anden. Det bliver mildest talt en vanskelig opgave, skriver Jarl Cordua.

Cordua: Blåkløveret i støbeskeen

KLUMME: Løkke, Pape og Samuelsen skal tage hensyn til både Jylland, kønsfordelingen og deres 'løjtnanter', når der skal fordeles ministerposter i den kommende 'Blåkløverregering', skriver Jarl Cordua.

Cordua: Forhandlingsoptimisme og katastrofekurs

KLUMME: Godhjertet drilleri i finanslovsforhandlingerne giver et spirende håb om, at Løkke kan afværge den truende skibskatastrofe for M/S Blå Blok, skriver Jarl Cordua.