Politik & statistik

Kenneth Thue: Exitpoll vandt valget i Holland

KLUMME: Slutningen af valgkampen i Holland blev præget af, hvad der ligner et egentligt vælgerskred. Alligevel formåede meningsmålingerne at indfange bevægelserne og viste sig bedre end sit rygte. Og valgaftenens exit poll ramte stort set valgresultatet perfekt, skriver valgforsker Kenneth Thue.

Kenneth Thue: Valg i Holland – Geert Wilders står stærkt

KLUMME: Næste uges hollandske parlamentsvalg er det første af tre afgørende europæiske valg i de kommende måneder. Det hollandske resultatet vil vise, hvilken retning Europa er på vej i. Det skriver Kenneth Thue i denne klumme om det hollandske valg.

Kenneth Thue: S og DF som ny magtakse i dansk politik?

KLUMME: Er flirten mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti frisk eller farlig? Kenneth Thue kigger nærmere på den spirende alliance mellem de to partier, der i årtier har kæmpet om rollen som Danmarks arbejderparti.

Kenneth Thue: Grønne Uffes vælgere er røde

ANALYSE: Alternativet ønsker hverken at være en del af rød eller blå blok, men vil i stedet være grønne. Men partiets vælgere er entydigt røde, viser Kenneth Thue i denne analyse af partiets vælgere. 

Kenneth Thue: Den usædvanlige regeringsomdannelse

KLUMME: Det er meget sjældent, at regeringer bliver udvidet med flere partier. Og det er langt fra altid, at regeringsrokader giver medvind i meningsmålingerne, skriver valgforsker Kenneth Thue. 

Kenneth Thue: Trump har demografien imod sig

KLUMME: Det er et polariseret USA, som i næste uge går til valg. Valgforsker Kenneth Thue ser på, hvordan race, uddannelse og religion splitter de amerikanske vælgere.