Klummer

Jarl Cordua: Der ÜBERgang

KLUMME: Med lukningen af "samkørselsselskabet" Uber har Ole Birk Olesen og LA fået en alvorlig ridse i den liberale lak, men er Uber helt død, eller der nærmere tale om en overgang, end selskabets regulære undergang?

Trads: Øv dig i at give hånd, Løkke

KLUMME: Statsministeren får tre gode råd før mødet med præsident Trump senere på ugen, og særligt håndtrykket kan udfordre Lars Løkke, mener David Trads i ugens klumme. Se den her. 

Flemming Chr. Nielsen: 10.001 nats muslim-bashing

KLUMME: I betragtning af hvilke overvældende problemer vi står med, både nationalt og globalt, er det foruroligende, hvor meget landets relativt få muslimer konstant problematiseres i medierne, mener Fl. Chr. Nielsen.

Cevea: Vand og varme-privatiseringer giver højere priser

KLUMME: Regeringen påstår, at danskerne vil få billigere vand og varme, hvis der bliver åbnet op for private investorer i forsyningsselskaberne. Erfaringer fra hele verden viser det modsatte. Privatiseringer særligt af vand har kostet forbrugerne dyrt

Grøndahl: Tyrkisk peber

KLUMME: Kulturkampen mellem Vesten og Erdogan er ikke en konfrontation mellem Europa og Tyrkiet, eller for den sags skyld mellem Vesten og islam. Kulturkampen er et eksistentielt valg for enhver ung europæer med muslimske rødder, skriver Jens Chr. Grøndahl.

Victor Boysen: Er populismen i forfald?

KLUMME: Det hollandske valgresultat var et sjældent rygstød til den grøn-liberale bevægelse i Europa. 2016 var populisternes år. Med arbejdssved og optimisme kan 2017 blive alle vores andres, skriver Victor Boysen.

Cordua: LA-kvinder kom bedst fra start

KLUMME: Liberal Alliances indtræden i de voksnes rækker, med ministerposter og kamelslugning, er ikke forløbet helt omkostningsfrit. Dog har to af partiets kvindelige ministre gjort det godt.