Konservative siger blankt nej til skolereformen

REFORM: Der bliver ikke lagt Konservative stemmer til folkeskolereformen, lyder det fra partiformand Lars Barfoed (K), der samtidig langer ud efter DF og V. Reformen kan nu først træde i kraft fra 2016.
De Konservative afviser at sige ja til den folkeskolereform, som regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti fredag nåede til enighed om.
De Konservative afviser at sige ja til den folkeskolereform, som regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti fredag nåede til enighed om.Foto: Per Bang Thomsen/Altinget.dk
Agnete Finnemann ScheelPer Bang Thomsen

Døren til De Konservative er dog stadigvæk åben. Men de skal tilslutte sig aftalen, som den er.

Alex Ahrendtsen
Børne- og undervisningsordfører, Dansk Folkeparti

De Konservative kommer ikke til at støtte op om folkeskolereformen. Det slog formand Lars Barfoed fast på et pressemøde fredag eftermiddag. 

”Vi ønsker et lavere timetal end det, som regeringen lægger op til, og derfor er resultatet af aftalen ikke anderledes i dag end i går,” sagde Lars Barfoed, som dermed ikke mener, der er åbnet for, at De Konservative kan tilslutte sig reformen.

Både De Konservative og partierne bag den nye folkeskolereform holder fast i, at de ikke kommer til at bryde forliget på folkeskoleområdet. Dermed bliver reformen først en realitet efter næste folketingsvalg.

K kritiserer DF og V
Den Konservative formand assisteret af børne- og undervisningsordfører Vivi Kier langede ud efter sin vante borgerlige venner. 

”Vi er skuffede over, at man fra Venstres side er gået med til at imødekomme Dansk Folkepatis krav om, at man ikke må oprette internationale skoler. Det er gammeldags og forstokket,” sagde Lars Barfoed.

Han havde også håbet, at de andre borgerlige partier havde lykkes med at lave det om, så der kan gives standpunktskarakterer ned til 4. klasse.

”Vi har i fællesskab haft et ønske om, at det skulle være fra 4. klasse, men det har ikke rykket sig en tøddel,” sagde Lars Barfoed.

DF: K har været forfængelig
Han får igen af samme skuffe.

”De Konservatives reaktioner har været båret af forfængelighed og ikke af bekymringer for folkeskolen. I Dansk Folkeparti valgte vi at arbejde for det, vi tror på. Heriblandt at få sænket timetallet for mellemtrinnet, hvilket vi lykkedes med,” siger børne- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti.

Ligesom de andre partier bag aftalen ser han dog gerne, at De Konservative ombestemmer sig og slutter sig til aftalen.

”Døren til De Konservative er stadigvæk åben. Men de skal tilslutte sig aftalen, som den er,” siger Alex Ahrendtsen.

Enkelte af elementerne i den nye folkeskolereform vil dog ikke kunne gennemføres før valget på trods af det konservative veto, fordi det ikke er en del af det gamle forlig herunder et kompetenceløft til lærerne samt forsøg med eliteidrætsklasser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00