Mød det nye debatpanel på Altinget | Energi & Klima

PANELDEBAT: Altinget | Energi & Klima starter 4. marts en paneldebat, hvor relevante aktører vil debattere aktuelle energi- og klimapolitiske emner. Her kan du møde debatpanelet, der blandt andre tæller Connie Hedegaard, Jukka Pertola og Otto Brøns-Petersen.
Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk

Så er panelet samlet. Altinget | Energi & Klima starter 4. marts en ny runde paneldebat, hvor relevante aktører i de kommende måneder vil debattere aktuelle energi- og klimapolitiske emner.

Panelet har bred repræsentation og består af både skarpe politikere og branchefolk, der alle er klar til at sætte deres aftryk på den energi- og klimapolitiske debat.

Blandt debattørerne er Gitte Seeberg, Margrete Auken og Morten Messerschmidt.

Her kan du møde det samlede debatpanel:

Fakta

Du har også mulighed for at deltage i debatten!

Send dit indlæg til [email protected]

<img align="left" src="@navn=Connie Hedegaard@" />Connie Hedegaard
Klimakommissær i Europa-Kommissionen

Connie Hedegaard er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab og historie på Københavns Universitet og er tidligere klima- og energiminister og folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti. Connie Hedegaard har været klimakommisær for EU-Kommissionen siden 2010 og har tidligere i sin karriere haft journalistisk virke med ansættelse som blandt andet studievært i Deadline på DR2. Hun gør sig endvidere som foredragsholder og var i 2009 minister for FN's klimakonference i København.

<img align="left" src="@navn=Jukka Pertola@" />Jukka Pertola
Administrerende direktør i Siemens A/S i Danmark

Jukka Pertola har siden 2002 været administrerende direktør i Siemens A/S i Danmark, der blandt andet producerer løsninger til energibranchen. Han har også tidligere været direktør for information og kommunikation i selskabet og sidder endvidere i hovedbestyrelsen hos Dansk Industri. Jukka Pertola har en Master of Science i Electrical Engineering fra Helsinki University of Technology i Finland og kom første gang til Danmark i 1998.

<img align="left" src="@navn=Otto Brøns-Petersen@" />Otto Brøns-Petersen
Analysechef i Cepos på områderne finansiel sektor og regulering, skatter og afgifter, produktivitet og strukturpolitik

Otto Brøns-Petersen blev i 2013 ansat som analysechef i Cepos og var i en lang årrække direktør i Skatteministeriet, hvor han før sin nuværende stilling også nåede at blive chefrådgiver for økonomisk analyse. Den øvrige karriere har blandt andet budt på ansættelse som kontorchef i Økonomiministeriet og ekstern lektor på Københavns Universitet, hvor han var tilknyttet Institut for Statskundskab. Otto Brøns-Petersen har blandt andet kommenteret EU's klimaplan og regeringens forslag om en forsyningssikkerhedsafgift. Han er uddannet cand.polit. ved Københavns Universitet.

<img align="left" src="@navn=Gitte Seeberg@" />Gitte Seeberg
Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden

Gitte Seeberg har siden 2008 været generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden i Danmark og er tidligere medlem af Folketinget, hvor hun blandt andet var medstifter af daværende Ny Alliance. I løbet af sit politiske virke har hun blandt andet været engageret på miliø- og udenrigsområdet og er tidligere Europa-Parlamentsmedlem. Gitte Seeberg var i 1998-2001 medlem af Dongs repræsentantskab og er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet.

<img align="left" src="@navn=Morten Messerschmidt@" />Morten Messerschmidt (DF)
Europa-Parlamentsmedlem

Morten Messerschmidt er tidligere folketingsmedlem og har siden 2009 været medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti. I Europa-Parlamentet er han blandt andet næstformand i både den politiske gruppe Gruppen for Europæisk Frihed og Demkrati og Udvalget om Konstitutionelle Anliggender. Morten Messerschmidt var i forbindelse med kapitaludvidelsen i DONG Energy en af de kritiske røster i diskussionen omkring dansk infrastruktur og energisikkerhed. I sin tid som folketingsmedlem var han endvidere fra 2007 klima- og energiordfører. Morten Messerschmidt er uddannet cand.jur. ved Københavns Universitet.

<img align="left" src="@navn=Margrete Auken@" />Margrete Auken (SF)
Europa-Parlamentsmedlem

Margrete Auken har over to perioder været medlem af Folketinget og sidder som medlem af Danmarks Naturfredningsforenings repræsentantskab. Som medlem af Europa-Parlamentet, hvor hun for Socialistisk Folkeparti har siddet siden 2004, er hun en del af gruppen De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance. Margrete Auken arbejder erklæret for en mere grøn politik og har som Europa-Parlamentsmedlem siddet i Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed. Hun er endvidere forfatter og uddannet cand.theol. ved Københavns Universitet.

<img align="left" src="@navn=Henrik Lund@" />Henrik Lund
Professor ved Institut for Planlægning på Aalborg Universitet

Henrik Lund har siden 2006 været professor ved Aalborg Universitet og er tilknyttet dets Institut for Planlægning, hvor han tidligere har været afdelingsleder. Han er uddannet civilingeniør, har en ph.d. i Implementation of Sustainable Energy Systems og endvidere en doktorgrad i teknik i Choice Awareness and Renewable Energy Systems. Henrik Lund er blandt andet leder af det internationale forskningscenter 4HD, chefredaktør ved Energy - The International Journal og forfatter til bogen Renewable Energy Systems.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00