Her er Thulesens nye hold

FIK DU LÆST: Dansk Folkeparti står nu til at få hele 37 mandater i meningsmålingerne. Se her, hvordan partiets nye folketingsgruppe ville se ud, hvis der var valg nu. (Bragt første gang i juni)

Foto: Carsten Lundager/Pressefoto
Jørgen SkadhedeNikolaj L. Simonsen

Dansk Folkeparti er stormet frem i meningsmålingerne det seneste år. Nu står partiet til at få hele 37 mandater, og dermed ville DF få valgt 15 nye ansigter i Folketinget, hvis der var valg nu. 

Her kan du se, hvordan DF's nye folketingsgruppe vil se ud efter næste valg baseret på de nuværende målinger og partiets nuværende kandidater. Altinget.dk har lavet en gennemgang af partiets kandidater, som er baseret på valgforsker professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose for maj måned.

I Sjællands Storkreds er Dansk Folkeparti nu det parti, som står til at få flest kandidater valgt. Og DF står til mandatfremgang i alle storkredse på nær Bornholm, hvor det fortsat er S og V, der løber med øens to folketingsmandater.

Det betyder, at DF står til at få valgt mange nye kandidater i Folketinget. Heraf flere unge DFU'er som eksempelvis ungdomspartiets tidligere næstformand Peter Kofod Poulsen.

Fakta
Om prognosen
Altinget.dks vurdering er baseret på valgforsker professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose for mandaternes fordeling i maj 2014.

Det er således Risbjerg Thomsens prognose, der spår, hvor mange mandater partierne får i de enkelte storkredse baseret på de nuværende meningsmålinger. Men det er Altinget.dks redaktion, der sætter navne på ud fra en vurdering af styrkeforholdet mellem kandidaterne. 

Denne vurdering er baseret på research, samtaler med kilder med kendskab til partiet og styrkeforholdet ved sidste valg. 

Artiklen og prognosen må citeres efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget.dk som kilde.

Stort set alle DF's kommende folketingsmedlemmer har dog erfaring fra lokalpolitik, da de næsten alle er byrådsmedlemmer.

DF har tradition for, at folketingsmedlemmerne beholder deres plads i byråd og regionsråd ved siden af folketingsarbejdet.

Nye navne som står til valg:
Paw Karslund (Sundbyvester)
Kenneth Kristensen Berth (Taastrup)
Marlene Harpsøe (Hillerød)
Merete Dea Larsen (Roskilde)
Henrik Brodersen (Faxe)
Per Nørhave (Ringsted)

Pernille Bendixen (Odense Vest)
Carsten Kudsk (Nyborg)
Susanne Eilersen (Esbjerg)
Peter Kofod Poulsen (Aabenraa)
Kristina Jørgensen (Vejen)
Preben Andersen (Viborg Vest)
Karina Due (Silkeborg Nord)
Ib Poulsen (Hjørring)
Karina Christensen (Aalborg Nord)

De er på vippen:
Tilde Bork (Hedensted)
Claus Kvist Hansen (Aarhus Vest)

De står til at ryge ud:
Ingen

De genopstiller ikke:
Jørn Dohrmann (Sønderborg)

Altingets prognose

Nedenfor ses Altinget.dks vurdering af, hvilke af Dansk Folkepartis folketingskandidater der vil blive valgt, hvis der var valg nu. Ud for hver enkelt storkreds står der, hvor mange mandater partiet står til at få nu. I parentes er angivet, hvor mange mandater partiet fik i storkredsen ved valget i 2011.


Københavns Storkreds: 3 (2)

De står til at blive valgt:

1. mandat  

Gruppeformand og retsordfører Peter Skaarup sætter sig tungt på det første mandat i København. Den 50-årige Skaarup gik godt nok tilbage ved sidste valg fra 14.054 til 10.118 personlige stemmer. Men han er fortsat den DF-kandidat, som får klart flest stemmer næst efter Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl. Skaarup var en medstifter af partiet i 1995 og har siddet i Folketinget siden 1998. Før det var han sekretariatschef for først Fremskridtspartiet og siden Dansk Folkeparti.  

2. mandat 

Den ellers kun 34-årige Martin Henriksen er efterhånden en af DF's tunge og erfarne folketingsmedlemmer. Han har siddet i Folketinget siden 2005, og efter sidste valg blev han forfremmet til den i Dansk Folkeparti meget vigtige post som integrations- og udlændingeordfører. Han er en del af inderkredsen i partiet og er medlem af partiets kun 12 mand store hovedbestyrelse. Ud over en HF-eksamen har han ikke en uddannelse. Før han kom i Folketinget, arbejdede han som postbud, chauffør, pædagogmedhjælper, lagerarbejder, samtidig med at han var meget aktiv i DFU. 

3. mandat 

Paw Karslund er partiets nuværende førstesuppleant i København. Men med DF's gode målinger står han nu til at blive valgt ind ved næste valg. Den 40-årige flyportør er byrådsmedlem i Tårnby, hvor DF står meget stærkt. Ved sidste folketingsvalg fik DF 17,4 pct. af stemmerne i Tårnby. Karslund fik 1.195 stemmer ved kommunalvalget sidste efterår og er favorit til det tredje DF-mandat i hovedstaden. 

Københavns Omegns Storkreds: 3 (2)

De står til at blive valgt:

1. mandat

Eks-formand Pia Kjærsgaard er flyttet tilbage til Københavns Omegns Storkreds efter et par valg, hvor hun stillede op i Sjællands Storkreds. Hun sætter sig suverænt på første mandat for DF i Omegnen, men hun kommer til at gå væsentligt tilbage i forhold til sidste valg, hvor hun fik over 46.000 personlige stemmer. Ikke så meget fordi hun er trådt tilbage som formand, men fordi der er under halvt så mange DF-stemmer i Omegnen som i den store Sjællands Storkreds. 

2. mandat

Klima- og energiordfører Mikkel Dencker er favorit til det andet mandat. Han har været folketingsmedlem siden 2007 og har samtidig været byrådsmedlem i Hvidovre siden 1998. DF står meget stærkt i Hvidovre, hvor Dencker har været partiets spidskandidat ved de seneste kommunalvalg. DF fik 19 procent af stemmerne i Hvidovre ved kommunalvalget i 2013, og heraf var næsten halvdelen personlige stemmer på Mikkel Dencker. Han nåede at studere økonomi i fire år på Københavns Universitet, inden han kom i Folketinget. Han er gift med partifællen folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker.

3. mandat

Den tidligere DFU-formand Kenneth Kristensen Berth har været folketingskandidat siden 1998 uden at blive valgt ind. Men denne gang ser det ud til at lykkes takket være fremgangen til partiet. Han er byrådsmedlem i Vallensbæk og regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden. Han er 37 år og har de seneste ti år arbejdet i partiets sekretariat på Christiansborg. Han er uddannet cand.mag. i historie og samfundsfag. 

De bliver ikke valgt:

4. mandat (1. suppleant)

Den 37-årige psykolog Nicolai Sennels står ikke til valg med de nuværende målinger. Men han er favorit til et eventuelt fjerde DF-mandat i Omegnen. Han er ny folketingskandidat i Gentofte. Her får DF dog ikke mange stemmer, og derfor får Sennels svært ved at blive valgt, selvom han er en meget aktiv kandidat. Han kom i mediernes søgelys i 2008, da han skrev bogen “Blandt kriminelle muslimer - En psykologs erfaringer fra Københavns Kommune”. Dengang var han psykolog i et ungdomsfængsel på Amager, og kommunen fyrede ham, fordi han argumenterede for, at indvandrernes kriminalitet primært har kulturelle og ikke sociale årsager. Det var for stærk kost for Københavns Kommune. 

Nordsjællands Storkreds: 2 (1)

EU- og ligestillingsordfører Pia Adelsteen har været folketingsmedlem siden 2007. Hun slog Marlene Harpsøe snævert ved sidste folketingsvalg og sikrede sig dermed genvalg på bekostning af den yngre partifælle. Denne gang er det kun Adelsteen, som har en platform som siddende MF, hvorfor hun må betragtes som svag favorit til det første DF-mandat i Nordsjælland. Hun er desuden viceborgmester i Frederikssund Kommune. Adelsteen er privat kæreste med transportordfører Kim Christiansen. Før hun kom i Folketinget, var hun kontorassistent og selvstændig erhvervsdrivende. 

Den tidligere uddannelsesordfører Marlene Harpsøe røg ud ved sidste valg, da partiet mistede et mandat i Nordsjælland. Det kommer tilbage nu som følge af partiets fremgang. Den 30-årige Harpsøe er uddannet kontorassistent, og hun har senest har arbejdet som sekretariatsmedarbejder og sekretær hos Dansk Folkeparti på Christiansborg.  

Bornholms Storkreds: 0 (0) 

Sjællands Storkreds: 7 (4)

De står til at blive valgt

1. mandat  

Udenrigsordfører Søren Espersen har overtaget Pia Kjærsgaards gamle kreds i Kalundborg, hvor DF står meget stærkt. Espersen kan næppe løfte Kjærsgaards imponerende personlige stemmetal, men han er klar favorit til at tage det første mandat. Han har været folketingsmedlem siden 2005, og den uddannede journalist var før det pressechef for partiet i en årrække.

2. mandat 

René Christensen 43-årige René Christensen har været folketingsmedlem siden 2008. Han har en stor stjerne hos partiets ledelse og blev forfremmet til finansordfører efter sidste valg. Han har ofte ledsaget Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup til vigtige forhandlinger om reformer eller finanslov. Han er favorit til det andet mandat, fordi han og partiet står meget stærkt på Lolland-Falster. Han er byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune og var i spil til borgmesterposten ved valget i 2013. Han sikrede DF 22 procent af stemmerne og fik over 6.000 personlige stemmer til det valg. Han er uddannet automekaniker, men arbejdede som efterskolelærer, inden han kom i Folketinget.

3. mandat

Socialordfører Karin Nødgaard har været folketingsmedlem siden 2005 og er efterhånden rykket ind i inderkredsen af partiets ledelse. Hun er således medlem af partiets kun 12 mand store hovedbestyrelse. Hun er i øvrigt datter af partiets medstifter Poul Nødgaard. Den tidligere skolelærer står til fremgang, fordi hun har skiftet Ringsted-kredsen ud med den noget større Slagelse-kreds. Dertil kommer, at hun i lighed med de andre kandidater kan opsuge nogle af Pia Kjærsgaards personlige stemmer, efter at hun har skiftet storkreds. Nødgaard bliver dog omvendt presset på hjemmebanen i Ringsted, hvor Per Nørhave denne gang vil gøre indhug i hendes vælgerbase.

4. mandat

Sundheds- og psykiatriordfører Liselott Blixt står også til fremgang. Hun har nu en bredere geografisk base, da hun nu er ny kandidat i Køge-kredsen. Hun vil samtidig få mange stemmer fra hendes hjemmebane i Greve-kredsen. Hun har været medlem af byrådet i Greve siden 2002 og medlem af Folketinget siden 2007. Hun er uddannet social- og sundhedsassistent.

5. mandat 

36-årige Merete Dea Larsen er partiets nuværende førstesuppleant på Sjælland. Hun var meget tæt på at opnå valg i 2011, og denne gang ser det ud til at ske. Hun er byrådsmedlem i Roskilde og fik et flot valg med over 2000 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013. Hun sidder desuden i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse. Hun er uddannet farmakonom.

6. mandat 

Per Nørhave eller Henrik Brodersen.

Partiets tidligere landdistrikts-ordfører Henrik Brodersen røg ud ved sidste folketingsvalg efter en enkelt periode på tinge. Men denne gang ser han ud til at kunne blive valgt ind igen på et yderligt mandat som følge af partiets store fremgang i målingerne. Han er oprindeligt VVS-montør og har siddet i byrådet i både Skælskør før kommunalreformen og efter reformen i Slagelse byråd.

 

 Vicepolitikommissær Per Nørhave har gode muligheder for at opnå valg denne gang. Ved sidste valg stillede han op i Varde, men nu har han overtaget Ringsted-kredsen, som er hans hjemmebane. Har var partiets spidskandidat til kommunalvalget og fik et pænt valg med 1.299 personlige stemmer. Hans udfordring bliver, at Karin Nødgaard fortsat vil få en del stemmer i Ringsted, selv om hun er skiftet til Slagelse-kredsen.

7. mandat

Per Nørhave eller Henrik Brodersen.

De bliver ikke valgt

8. mandat (1. suppleant)

Den unge DFU'er Jeppe Jakobsen er en dark horse i kampen om et af de yderste DF-mandater på Sjælland. Han er tidligere næstformand i DFU, men var langt fra at blive valgt ind i Folketinget ved sidste valg. Denne gang er han dog styrket af, at Pia Kjærsgaard ikke løber med alle stemmerne på hans hjemmebane i Kalundborg, hvor han er byrådsmedlem. Han er desuden regionsrådsmedlem i Region Sjælland. I dag arbejder han som pædagogmedhjælper, men er uddannet sergent og reserveofficer i hæren.

Fyns Storkreds: 4 (2)

1. mandat

Partiformandens storebror Jens Henrik Thulesen Dahl bragede ind i Folketinget ved sidste valg på det første DF-mandat på Fyn. Det sætter han sig formentlig på igen, da han sidst fik over dobbelt så mange stemmer som Alex Ahrendtsen. Den uddannede civilingeniør er partiets forskningsordfører. Han kom først sent ind i politik i modsætning til lillebroderen. Men han har været byrådsmedlem i Assens siden 2010.

2. mandat 

Uddannelsesordfører Alex Ahrendtsen blev valgt ind i 2011 og har hurtigt gjort sig bemærket som en skarp og til tider kontroversiel debattør. Han er en af partiets intellektuelle arvtagere efter Søren Krarup og Jesper Langballes exit ved sidste valg. Han cand.mag. i dansk, litteratur, religion og oldgræsk. Han har været byrådsmedlem i Odense siden 2006 og var viceborgmester i sin første periode. Han fik et flot kommunalvalg igen i 2013 og går uden tvivl frem ved næste folketingsvalg. Det er dog næppe nok til at overgå den mere runde og folkelige Jens Henrik Thulesen Dahl.

3. mandat 

40-årige Pernille Bendixen er favorit til det tredje mandat. Hun er DF's andet kendte ansigt i Odense Byråd, som hun har været medlem af siden 2010. Hun gik stærkt frem ved sidste kommunalvalg, hvor hun fik 3.285 personlige stemmer, næsten lige så mange som Alex Ahrendtsen. Hun fik sidste år en bøde på 3.000 kr. for at lække fortrolige oplysninger fra byrådet til pressen. Det gjorde hun i frustration over den manglende offentlighed omkring kommunens udgifter til to kriminelle familier i Vollsmose. Til dagligt er hun dagplejer.

4. mandat

Carsten Kudsk er byrådsmedlem i Nyborg og favorit til det fjerde mandat, som målingerne giver DF på Fyn netop nu. Han var partiets spidskandidat ved kommunalvalget og fik et pænt valg med 817 stemmer. Han arbejder til dagligt som salgschef og er uddannet slagteri- og levnedsmiddeltekniker.


Sydjyllands Storkreds: 6 (4) 

DF står til hele seks mandater i Sydjyllands Storkreds, men der endnu usikkerhed om det endelige hierarki blandt partiets kandidater i storkredsen, fordi den største kreds i Sønderborg p.t. står uden kandidat, da Jørn Dohrmann er nyvalgt medlem af Europa-Parlamentet.

De står til at blive valgt: 

1. mandat

Partiformand Kristian Thulesen Dahl rydder bordet i Sydjyllands Storkreds ved næste valg. Han fik godt 27.000 personlige stemmer ved sidste valg, men går uden tvivl markant frem ved næste valg. Ikke alene fordi han har overtaget formandsposten i partiet, men også fordi han på trods af skeptiske forudsigelser har løftet partiet til nye højder. Han kan meget vel ende med at blive valgets samlede højdespringer og få flest personlige stemmer af alle partiernes kandidater i hele landet.

 

2. mandat

Går til enten Marie Krarup eller Karina Adsbøl.

Forsvarsordfører Marie Krarup var før 2011 mest kendt som Søren Krarups datter. Hun blev kun valgt ind i Folketinget på det fjerde og yderste DF-mandat ved sidste valg. Siden har hun dog markeret sig som en næsten lige så skarp og uforsonlig debattør som sin far. Hun er cand.mag. i samfundsfag og var gymnasielærer, inden hun kom i Folketinget i 2011. Hun er derfor også blevet partiets ungdomsuddannelsesordfører. Marie Krarup går formentlig frem ved næste valg, da hun nu har en platform som siddende folketingsmedlem.

Boligordfører Karina Adsbøl skal kæmpe med Marie Krarup om DF-mandat nummer to. Ved sidste valg slog hun Krarup snævert med under 100 stemmer. Hun har været forholdsvis anonym, siden hun blev valgt ind i 2011. Men hun har solid forankring i Kolding og er denne gang væsentligt styrket af, at Jørn Dohrmann ikke genopstiller. Han tog mange stemmer i Kolding.

3. mandat

Marie Krarup eller Karina Adsbøl.

4. mandat

Susanne Eilersen er byrådsmedlem i Fredericia og svag favorit til det fjerde DF-mandat i Sydjylland. Hun er medlem af partiets hovedbestyrelse og fik et flot kommunalvalg med 1.603 personlige stemmer i 2013. Ved sidste folketingsvalg blev hun kun andensuppleant, men denne gang er der udsigt til valg. Partiet er gået frem og konkurrencen er mindre hård, nu hvor Jørn Dohrmann ikke genopstiller. Eilersen er desuden styrket af, at hun nu er kandidat i Esbjerg-kredsen i stedet for Kolding Syd-kredsen, hvor hun havde det svært på Karina Adsbøls hjemmebane. Hun er til daglig løn- og regnskabsassistent på et kursus- og konferencehotel i Fredericia.

5. mandat

DFU's Peter Kofod Poulsen er ny folketingskandidat i Aabenraa og har gode chancer for at opnå valg. Den 23-årige lærerstuderende er, som navnet næsten antyder, født og opvokset på Bornholm. I dag bor han i Haderslev, hvor han er byrådsmedlem og regionsrådsmedlem i Region Syddanmark. Han er retorisk stærk og fik et pænt kommunalvalg med 924 personlige stemmer. Han er en af de DFU'er, som partiledelsen har et godt øje til.

6. mandat 

Den unge Kristina Jørgensen er en anden upcoming DFU'er. Hun er ny folketingskandidat i Vejen og uddannet revisor. Hun fik et godt valg til Europa-Parlamentet med over 3.000 personlige stemmer, hvilket gjorde hende til partiets førstesuppleant i Bruxelles. Konkurrencen mellem hende, Peter Kofod Poulsen og Susanne Eilersen er ret tæt. Kristina Jørgensen kan ikke afskrives i kampen om mandat nummer fire og fem.

Østjyllands Storkreds: 4 (3)

Dansk Folkepartis endelige kandidatfelt i Østjylland er endnu ikke helt på plads. DFU-formand Anders Vistisen har eksempelvis trukket sig efter at være blevet valgt til Europa-Parlamentet. Men rækkefølgen ser således ud med de nuværende kandidater:

De står til at blive valgt:

1. mandat

Går til Kim Christiansen eller Mette Hjermind Dencker

57-årige Kim Christiansen har været i Folketinget siden 2005 og kan ved genvalg til Folketinget således fejre ti-års jubilæum på Borgen. Han er partiets transportordfører og er ved siden af folketingsgeschæften bodega-ejer og tidligere deltager i DR's sangkonkurrence X Factor. Kim Christiansen danner par med partikammerat og folketingskollega Pia Adelsteen.

 

Forbrugerordfører Mette Hjermind Dencker blev nyvalgt med flotte stemmetal i 2011. Hun har flere gange gjort sig bemærket i debatten om homoseksuelles rettigheder. Senest da hun i 2013, i en debat i Folketingssalen omhandlende lesbiske pars muligheder, spurgte Enhedslistens Pernille Skipper om ægteskab mellem mennesker og dyr så skulle være det næste, der blev lovligt. En sammenligning der blev mødt af stærk kritik. Mette Hjermind har tidligere arbejdet som parterapeut og psykoterapeut. Hun er gift med partiets klima- og energiordfører Mikkel Dencker.

2. mandat

Kim Christiansen eller Mette Hjermind Dencker.

3. mandat 

45-årige Hans Kristian Skibby er partiets erhvervsordfører og har været medlem af Folketinget siden 2005. Han er desuden medlem af Hedensted Byråd, hvor han er 2. viceborgmester. Skibby tog DF-mandat nummer to ved sidste valg, men denne gang risikerer han at blive overhalet af Mette Hjermind Dencker. Hans personlige stemmetal er ellers højere end både Denckers og Kim Christiansens, men hans problem er, at han ikke får særligt mange listestemmer, fordi han primært henter sine stemmer i Horsens og Hedensted, mens de andre to henter stemmer mere bredt i storkredsen herunder fra Aarhus, hvor Skibby stort set ingen stemmer får. Før han kom i Folketinget, arbejdede han som lager- og logistikchef.

4. mandat

 

Går til enten Tilde Bork eller Claus Kvist Hansen.

Tilde Bork er bare bare 20 år gammel, men har allerede været opstillet for Dansk Folkeparti ved to valg. Først ved kommunalvalget i 2013, hvor det kun blev til 95 personlige stemmer i Herning. Men ved Europa-Parlamentsvalget i år opnåede hun et pænt valgresultat med 1.729 personlige stemmer. Til daglig læser hun til finansøkonom på Erhvervsakademi MidtVest. Hun er medlem af DFU's hovedbestyrelse og er afhængig af støtte fra ungdomsorganisationen, hvis hun skal vælges. Hun er handicappet af, at hun ikke selv bor i Østjylland, og at hun er opstillet i Hedensted, hvor Hans Kristian Skibby løber med alle stemmerne.

Claus Kvist Hansen er byrådsmedlem i Horsens. Ved sidste folketingsvalg var hans 560 personlige stemmer slet ikke nok til at blive valgt. Men denne gang kan han måske komme i spil, fordi der kommer et fjerde mandat, og fordi konkurrencen lige nu ser mindre hård ud end ved sidste valg. Han har tidligere været medlem af Socialdemokratiet, men meldte sig ud, fordi hans holdninger til EU- og indvandrerpolitik lå for fjernt fra S. Til dagligt er han ansat som leder af sekretariatet for De Videnskabsetiske Komitéer for Region Syddanmark.

Vestjyllands  Storkreds: 4 (2)

Står til at blive valgt 

1. mandat 

Den 36-årige skatteordfører Dennis Flydtkjær blev valgt i Folketinget i 2011 på det første DF-mandat i Vestjylland. Han har en stærk base i Herning, hvor han er 2. viceborgmester og fik et flot kommunalvalg med over 2.000 personlige stemmer. Samtidig får han mange stemmer i Ringkøbing-kredsen, hvor han er opstillet som folketingskandidat. Denne gang har han en platform som siddende folketingsmedlem og må forventes at gå yderligere frem. Han er uddannet datamatiker.

2. mandat 

Christian Langballe, søn af den nu afdøde partilegende Jesper Langballe, er partiets indfødsrets- og kirkeordfører. En vigtig post i DF. Han er uddannet teolog og har ligesom sin far arbejdet som sognepræst. Christian Langballe blev valgt for første gang i 2011 og bør gå frem ved næste valg, da han nu har en platform som MF. Han har dog ikke helt den samme retoriske styrke og polemiske kant som sin far. Christian Langballe har en noget mere afdæmpet stil.

3. mandat

Den selvstændige købmand Preben Andersen har været medlem af DF helt tilbage fra 1996. Han er byrådsmedlem i Skive, hvor han er 1. viceborgmester. Han blev førstesuppleant ved sidste folketingsvalg, men har udsigt til at blive valgt denne gang. Partiet går frem, og han har forbedret sine chancer ved at blive folketingskandidat i Viborg Vest-kredsen, mens han stadig får mange stemmer i sin gamle kreds i Skive, hvor han står meget stærkt.

4. mandat

Karina Due er lige nu svag favorit til det fjerde DF-mandat. Hun er byrådsmedlem i Silkeborg, hvor hun var partiets spidskandidat ved kommunalvalget i 2013. Her fik hun 1.892 personlige stemmer. Hun står klart stærkere end ved sidste folketingsvalg, og hun er yderligere styrket af, at Leif Lund har trukket sig som kandidat i Silkeborg Syd-kredsen. Til hverdag arbejder hun på nathold som lagerarbejder for at have tid til at passe det politiske arbejde. Karina Due risikerer dog at blive overhalet, når Struer-Lemvig Kredsen finder sin nye folketingskandidat senere på året.

Nordjyllands Storkreds: 4 (2)

De står til at blive valgt 

1. mandat 

Tidligere landmand og specialarbejder Bent Bøgsted er Dansk Folkepartis mangeårige beskæftigelsesordfører og står stærkt i Nordjylland. Den 58-årige Bøgsted har siden 2001 repræsenteret de nordjyske DF'ere i Folketinget og er således blandt folketingsgruppens mest garvede politikere på Borgen. Han er klar favorit til igen at sætte sig på det første mandat.

 

2. mandat 

Morten Marinus eller Ib Poulsen.

Morten Marinus er partiets kommunal- og medieordfører og har været medlem af Folketinget siden 2011. Han slog overraskende Ib Poulsen med nogle få hundrede stemmer ved sidste valg, fordi Marinus fik flest listestemmer. Det er helt åbent mellem de to ved næste valg. Denne gang er Marinus siddende MF, til gengæld har Ib Poulsen med sin nye kreds i Hjørrring udvidet sit geografiske territorium, så det ikke kun begrænser sig til Thisted og Thy. Marinus var sygehus-portør, før han kom i Folketinget.

47-årige Ib Poulsens politiske karriere startede, da han i 2001 blev valgt ind i Thisted Byråd. Han sad i Folketinget fra 2007 til 2011, men røg ud ved sidste valg, selvom han fik højere personlige stemmetal end sine nærmeste konkurrenter. Problemet for Ib Poulsen var, at han stort set kun hentede sine stemmer på hjemmebanen i Thisted-kredsen, hvor vælgerne er ekstremt loyale ove rfor de lokale kandidater. Til gengæld fik han meget få stemmer uden for Thisted. Det forsøger han nu at rette op på ved at blive kandidat i Hjørring-kredsen, mens han stadig nok skal støvsuge Thisted for DF-stemmer. Ib Poulsen er uddannet skibsfører fra Svendborg Navigationsskole og har de seneste år arbejdet som havnebetjent i Hanstholm.

3. mandat 

Morten Marinus eller Ib Poulsen. 

4. mandat 

Karina Christensen fik ved kommunalvalget i 2013 585 personlige stemmer, hvilket ikke var nok til en plads i byrådet i Aalborg. Til gengæld ser det nu ud til, at Karina Christensen kan få kontorplads på Christiansborg. Hun er favorit til det fjerde DF-mandat lige nu, fordi det nyvalgte Europa-Parlamentsmedlem Rikke Karlsson opgiver sit folketingskandidatur. Karina Christensen er uddannet teknisk designer og arbejder ved Aalborg Kommunes trafik- og vejafdeling.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00