DF kalder ministre i samråd om rumæner-kriminalitet

KRIMINALITET: Dansk Folkepartis Peter Skaarup har kaldt både justitsministeren og skatteministeren i samråd om kriminalitet begået af rumænere.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup trækker nu to ministre i samråd, efter det er kommet frem, at antallet af sigtelser mod rumænere næsten er firdoblet på seks år. 
Dansk Folkepartis Peter Skaarup trækker nu to ministre i samråd, efter det er kommet frem, at antallet af sigtelser mod rumænere næsten er firdoblet på seks år. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Cecilie Gormsen

Justitsminister Mette Frederiksen (S) og skatteminister Benny Engelbrecht (S) er begge blevet kaldt i samråd for at redegøre for kriminalitet begået af rumænere. 

Det er Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, som har kaldt de to ministre i samråd, efter det er kommet frem, at antallet af sigtelser mod rumænere næsten er firdoblet siden 2009. 

Peter Skaarup vil have svar på, hvad regeringen vil gøre med de østeuropæiske kriminelle - for noget skal der gøres, mener han. Han peger på, at selv om antallet af sigtelser er steget markant, er der flere rumænere, som tilsyneladende er undsluppet til Rumænien efter at have begået kriminalitet i Danmark.

"Det duer ikke, at der spekuleres i, at man kan rejse til Danmark, begå økonomisk kriminalitet og forsvinde igen til Rumænien uden at skulle stå til regnskab for det, der er sket over for de danske myndigheder. Her må vi få politiet i Rumænien i tale – så kan ministeren samtidig drøfte spørgsmålet om, hvorfor vi ikke kan sende rumænere hjem til afsoning i Rumænien, selvom der er en klar aftale herom inden for EU," siger Peter Skaarup.

Skaarup: TV-program stiller nye spørgsmål
Søndag aften blev programmet "Jagten" vist på TV3, og det har også rejst spørgsmål, som Peter Skaarup vil have svar på i samrådet. Af programmet fremgår det, at rumænere begår kædesvig i Danmark under dække af blandt andet salg af hjemløseavisen Hus Forbi, og der peges på, at den danske stat er blevet bedraget for 2 milliarder kroner i kædesvigsager. En række af de rumænere, der i Danmark udgiver sig for at være hjemløse, afsløres også i at have omfattende ejendomsbesiddelser i Rumænien.

"Desværre bekræfter udsendelsen, at der er et meget lukrativt marked i Danmark for østeuropæiske kriminelle, hvilket jo også bekræftes af den enorme stigning af antallet af sigtelser mod rumænere, som vi har kunnet konstatere de sidste år. Antallet er jo steget fra 2.700 i 2009 til 10.000 sidste år," siger Peter Skaarup, der finder det afgørende, at grænsekontrollen igen kommer på dagsordenen.

"Når vi ved at specifikke busselskaber fragter rumænere til Danmark med henblik på kriminalitet, som det også antydes i programmet, så er det da indlysende, at de pågældende busser skal endevendes allerede ved grænsen, så vi undgår at få kriminelle rumænere til landet," siger Peter Skaarup.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skaarup

MF (DD)
student (Aarhus Katedralskole 1982)

0:000:00