Få overblikket over aftalen om regionernes økonomi her

DOKUMENTATION: Regeringen indgik torsdag aften en aftale med Danske Regioner om regionernes økonomi for 2016. Få overblik over aftalen her. 

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), sundhedsminister Sophie Løhde (V) og formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) blev torsdag aften enige om en aftale om regionernes økonomi. 
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), sundhedsminister Sophie Løhde (V) og formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) blev torsdag aften enige om en aftale om regionernes økonomi. Foto: Erik Refner/Scanpix
Anne Justesen

Torsdag aften landede finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) en aftale med Danske Regioner om økonomien for 2016. 

Regionerne gik til økonomiforhandlingerne med et ønske om at få tilført 2 milliarder kroner ekstra til medicin og aktivitetsstigninger i 2016. Det ønske blev ikke helt opfyldt. Det samlede resultat af aftalen bliver, at regionerne får 1,5 milliarder kroner, heraf lidt over 1 milliard til medicin og øvrig sundhed, oplyser Danske Regioner. 

Claus Hjort Frederiksen valgte tidligere på ugen at skubbe en del af af forhandlingerne om regionernes økonomi til efterårets finanslovsforhandlinger. I den forbindelse garanterede finansministeren at levere de 2,4 milliarder, som Venstre lovede i valgkampen.

Se hovedpunkterne i aftalen her:

  • Der er afsat godt 1 milliard kroner til de stigende udgifter til medicin og øget kapacitet på sygehusene. Det kommer oven på et allerede besluttet løft af det regionale sundhedsområde i 2016 på knap 0,5 milliarder kroner til blandt andet kræft, kronikere og psykiatri.
  • Et anlægsniveau på cirka 7 milliarder kroner i 2016.
  • Regeringen og Danske Regioner er enige om at igangsætte et fagligt forarbejde for kræftplan IV.
  • Der skal fastsætte forpligtende nationale mål for sundhedsvæsenet.
  • Der skal udarbejdes en samlet plan for nære og sammenhængende sundhedsvæsen.

Læs hele aftalen her

Kilde: Finansministeriet og Danske Regioner

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00