Connie Hedegaard advarer: Kysterne er arvesølvet

INTERVIEW: Tidligere konservativ miljøminister og EU-kommissær, Connie Hedegaard, kaster sig nu ind i debatten om de danske kyster. Pas nu på arvesølvet, lyder budskabet til Christiansborg.

Connie Hedegaard er forhenværende miljøminister og EU-kommissær. I dag er hun formand for miljøfonden KR Foundation og den grønne tænketank Concito.
Connie Hedegaard er forhenværende miljøminister og EU-kommissær. I dag er hun formand for miljøfonden KR Foundation og den grønne tænketank Concito.Foto: Facebook
Hjalte T. H. Kragesteen

Pas på kysterne. Det er arvesølvet. Sådan lyder advarslen fra den tidligere konservative miljøminister Connie Hedegaard.

Hedegaard hejser advarselslaget kort tid før, at Folketingets partier skal drøfte en lempelse af planlovens kystbeskyttelse.

”Når man ser på mængden af forskellige tiltag, som regeringen foreslår, så bliver jeg bekymret. Man må huske, at omkring kysterne er det arvesølvet, man er inde at røre ved,” siger Connie Hedegaard.

Hun peger på, at kystnaturen er en del af danske værdier og dansk identitet:

”Rigtigt mange danskere er glade for de åbne kyster og betragter det som en virkelig stærk værdi, at vi ikke ligner Spanien eller andre steder, hvor man også ville have gang i noget aktivitet. Dér blev også skabt - via mange rationelle og forståelige grunde - et samlet hele, som ingen reelt ønsker,” siger Connie Hedegaard.

Drop store kystbyggerier
Connie Hedegaard erkender, at der har været uheldige eksempler, hvor myndigheder for eksempel har blandet sig i, om haveejere må lave et højbed, men hun opfordrer politikerne til at være forsigtige og i første omgang se på, hvad der kan lade sig gøre inden for den eksisterende lovgivning.

Og så advarer hun direkte imod at udvide antallet af store kystprojekter, som regeringen lægger op til.

”Der er allerede sat ti store projekter i gang, og skulle man så ikke lige vente og se, hvad der sker med dem. Haster det virkelig så meget?” siger Connie Hedegaard.

Læs hele artiklen på Altinget: miljø (kræver abonnement). Tegn gratis prøveabonnement her.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Hedegaard

Formand, OECD’s Round Table for Sustainable Development, fhv. minister & MF (K), EU-kommissær
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

0:000:00