Regeringen forlænger grænsekontrollen

FLYGTNINGESTRØM: Grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse forlænges med seks måneder. Nødvendigt for at håndtere migrant- og flygtningestrømmen, siger ministeren.

Danmark har siden januar 2016 haft midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse.
Danmark har siden januar 2016 haft midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse.Foto: Claus Fisker/Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

Danmark forlænger den midlertidige grænsekontrol i yderligere seks måneder indtil 12. november 2017.

Det oplyser udlændinge- og integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Forlængelsen kommer, efter EU’s ministerråd har sagt god for, at Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Østrig kan bevare grænsekontrol i yderligere et halvt år.

”Jeg er glad for, at de øvrige medlemsstater er enige med den danske regering i, at den midlertidige grænsekontrol fortsat er nødvendig for at håndtere migrant- og flygtningestrømmen og sikre ro og orden i vores samfund,” siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

”Jeg er ikke i tvivl om, at grænsekontrollen – sammen med de udlændingepolitiske stramninger regeringen har gennemført – har en præventiv effekt på tilstrømningen, som heldigvis fortsat er på et lavt og dermed håndtérbart niveau,” tilføjer hun.

Tilkendegivelsen fra ministerrådet kommer, efter EU-Kommissionen for nylig anbefalede landene – inklusiv Danmark – at udfase grænsekontrollen.

Den danske grænsekontrol blev indført i januar 2016, efter Sverige havde besluttet at lave id-kontrol mellem Danmark og Sverige.

I starten af maj ophævede Sverige sin id-kontrol, men indførte i stedet skærpet grænsekontrol.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00