17. december: Leif Lahn Jensen

JULEKALENDER: Leif Lahn Jensen (S) kobler bedst af sammen med familien, har lært at tale uden at bande, og den bedste bog, han har læst i år, er Den hemmelige socialdemokrat. 

Leif Lahn Jensen (S) gik ind i politik for at stoppe et forslag om ferielukning i daginstitutionerne, men sidenhen endte han selv med at indføre ferielukning af daginstitutionerne.
Leif Lahn Jensen (S) gik ind i politik for at stoppe et forslag om ferielukning i daginstitutionerne, men sidenhen endte han selv med at indføre ferielukning af daginstitutionerne.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Camilla Qvirinius Wraae

Hvorfor gik du ind i politik?
Mine piger gik i børnehave, og den socialdemokratiske borgmester ville indføre ferielukning i børnehaverne. Jeg blev sur og gik ind i sagen.

Jeg har mest respekt for den politiker, der sagligt og med en god begrundelse og et glimt i øjet, kan give mig en god kamp. Jeg er selv lidt fræk og kan godt lide en god politisk kamp.

Leif Lahn Jensen
Gruppeformand Socialdemokraterne
Leif Lahn Jensen (S), gruppeformand for socialdemokraterne. 
Leif Lahn Jensen (S), gruppeformand for socialdemokraterne.  Foto: Toke Kristiansen/Altinget

Jeg fik forhindret, at forslaget gik igennem. Fire år efter, da jeg blev valgt til Børne- og Ungdomsudvalget, endte jeg med at indføre ferielukningen i daginstitutionerne alligevel, sådan kan det også gå i politik.

Leif Lahn Jensen (S) kobler bedst af sammen med familien. 
Leif Lahn Jensen (S) kobler bedst af sammen med familien.  Foto: Toke Kristiansen/Altinget

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
Jeg har altid været vild med Anker Jørgensen (S). Han er et godt eksempel på, at man godt kan være arbejder og gå ind i politik.

Jeg er generelt imponeret over, at folk, der leder partier, kan stå imod det pres, som kræves, og stadigvæk føre en fornuftig politik.

Fakta
Leif Lahn Jensen, født 29. juni 1967 i Grenaa, søn af arbejdsmand Leo Lahn og hjemmehjælper Bente Lahn. Gift med Ann Vad Jensen. Parret har to børn, Maria og Christina.

Medlemsperiode

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Østjyllands Storkreds fra 13. november 2007.
Kandidat for Socialdemokratiet i Djurskredsen fra 2007.


Parlamentarisk karriere

Medlem af Beskæftigelsesudvalget, Kulturudvalget og Kirkeudvalget. Formand for Socialdemokratiets folketingsgruppe fra 2014.

Uddannelse og erhverv
Folkeskolens 10. klasse, Grenaa, fra 1974 til 1984.

Havnearbejder for Mærsk, Aarhus Havn, fra 1992 til 2007.
Havnearbejder (løsarbejder), Aarhus Havn, fra 1990 til 1992.
Lager- og pakhusarbejder, Mørke, fra 1989 til 1990.
Landbrugsmedhjælper, Djursland, fra 1984 til 1989.



Kilde: Folketinget

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?
Jeg har mest respekt for den politiker, der sagligt og med en god begrundelse og et glimt i øjet, kan give mig en god kamp. Jeg er selv lidt fræk og kan godt lide en god politisk kamp. Derfor kan jeg godt lide Inger Støjberg (V), Joachim B. Olsen (LA) og Claus Hjort Frederiksen (V).

Er du stadig i politik om fem år?
Jeg stiller op og håber, at vælgerne vil have mig.

Jeg har efterhånden haft en del forskellige poster i politik, og jeg har erfaret, at det er sjovt at skifte arbejdsopgaver engang i mellem. Jeg arbejdede som havnearbejder i 17 år og regnede med, at det skulle jeg gøre, til jeg blev pensioneret. På den anden side har jeg syntes, det var det mest spændende i verden, hver gang jeg har fået nyt arbejde. Det synes jeg forhåbentlig også om mit næste - om det er i politik eller ej. Jeg håber på mange år i politik endnu.

Hvordan kobler du bedst af?
En gang imellem tillader jeg mig at tage en dag eller to med familien, og så svarer jeg kun på det højest nødvendige. Så længe jeg har familien omkring mig, slapper jeg af.

Hvad er den bedste bog du har læst i år?
Den hemmelige socialdemokrat. Den var ret sjov. Jeg er selv til citat i den, og jeg kender alle i den. Jeg synes dog ikke om måden, den blev skrevet på.

Ellers kan jeg godt lide Stephen King og John Grisham.

Har du et motto?
Lev og nyd hinanden, mens vi er her.

Man ved jo aldrig, hvornår man skal væk herfra.

Jeg har lært mine piger, at vi altid lige giver hinanden et kram, inden vi går fra hinanden, også selvom vi er sure. Nogle gange er det ikke ligefrem et bjørnekram, men krammet bliver der. Man ved jo aldrig, om man ser hinanden igen.

Hvad er den bedste politiske aftale du har lavet i år?
Beskæftigelsesreformen er blevet rigtig god. Den har givet et løft til de faglærte og ufaglærte.

Har du en favorit tv-serie?
Jeg er ikke så god til tv-serier.

Jeg kan godt lide at se film, og når jeg rigtig skal slappe af, har jeg i mange år lejet tre film. Den første er altid en let komedie, som ungerne også godt vil se, og så smutter de i seng. Så en krimi, og så synes konen, det er lidt træls, og så smutter hun i seng, og til sidst ser jeg en hardcore actionfilm.

Nu er pigerne blevet så store, at de er vågne med mig hele natten.

Hvad er det bedste, som er sket for dig i år?
Begge mine piger klarer sig godt på deres uddannelsessteder. Det betyder meget for mig, da jeg aldrig selv fik en uddannelse.

Rent fagligt, så er jeg rigtig glad for min formandspost for den socialdemokratiske gruppe. Det er lidt som at være tilbage i rollen som tillidsmand på havnen.

Jeg kan huske, da jeg startede ud med mit politiske virke, hvor jeg bandede tre gange i hver sætning, når jeg stod på talerstolen. Jeg klistrede engang en brochure sammen og smed den i kopimaskinen, og nu sidder jeg her som gruppeformand.

Hvad glæder du dig mest til i 2015?
Jeg glæder mig til at holde sommerferie med familien, og så glæder jeg mig til at komme ud og agere cirkushest til folketingsvalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Leif Lahn Jensen

MF (S), næstformand, Statsrevisorerne, 1. næstformand, Folketingets Præsidium
10. klasse (Grenaa 1984), havnearbejder

0:000:00