Task Force skal intensivere bandeindsats

BANDEINDSATS: Rigspolitiet har præsenteret en ny bandeplan for at komme bandekriminalitet til livs.

Efter drøftelse mellem rigspolitichefen, politidirektørerne på Sjælland og rigsadvokaten er det besluttet at oprette en særlig enhed, der skal styrke den fremadrettede efterforskning mod de personer, der direkte eller indirekte spiller hovedroller i bandekonflikterne.

Det fremgår af Rigspolitiets hjemmeside.

Enheden skal i et tæt samarbejde mellem politikredsene på Sjælland og Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) styrke det efterretningsmæssige grundlag for politikredsenes synlige, tryghedsskabende indsats og grundlaget for efterforskningen af de allerede begåede attentater.

Politiets Efterretningstjeneste vil med sine særlige kapaciteter og kompetencer målrettet og koordineret bidrage til enhedens indsats. Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet og Skat vil ligeledes understøtte enhedens arbejde.

Enheden etableres under navnet "Task Force Øst" og ledes af politiinspektør Magnus Andresen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Enheden vil fra start bestå af cirka 75 medarbejdere, der rekrutteres fra politikredsene, Rigspolitiet og anklagemyndigheden. Task Force Øst etableres snarest muligt og vil påbegynde sit arbejde indenfor ca. 14 dage.

Task Force Øst skal arbejde med bandekonflikten på hele Sjælland og Lolland- Falster og vil organisatorisk få reference til chefpolitiinspektør Per Larsen, Københavns Politi.

Dokumentation

Pressemeddelelse - Justitsministeriet

fredag d. 23. oktober 2009

Politiets bandeindsats
Politiet etablerer en tværgående bande task-force.
Justitsminister Brian Mikkelsen siger:  

"Rigspolitichefen har nu præsenteret mig for sin plan for, hvordan politiet får fod på den helt uholdbare situation, vi har set de sidste uger.

Jeg er meget tilfreds med, at politiet nu yderligere optrapper den intensive indsats for at komme på forkant med den fuldstændigt uacceptable udvikling, vi har set. Jeg har fuld fortrøstning til, at politiet nok skal løfte denne meget vanskelige - og helt afgørende - opgave."

Baggrund
Rigspolitichefen har i dag præsenteret justitsministeren for sin plan for, hvordan politiet vil imødegå den seneste tids eskalering af bandekonflikten. Politiet vil som led i planen etablere en tværgående bande task-force, som skal sikre en tværgående og proaktiv efterforskning mod bande- og rockermiljøet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Jens Henrik Højbjerg

Advokat, Civitas
cand.jur. (Aarhus Uni. 1982)









0:000:00