S og SF vil ramme millionærer

SKAT: De cirka 20.000 danske millionærer skal betale mere i skat. I hvert fald hvis det står til S og SF.
Ida Skytte

Socialdemokraterne og SF vil gøre op med regeringens seneste skattereform. De to partier er ifølge tv2.dk på vej med med et skatteudspil, som vil ramme de rigeste. 

I udspillet ligger der, at alle dan­skere med en årsindkomst på mere end en million kroner skal betale fem procent ekstra i skat af alt, hvad de tjener ud over den første million.

Det vil ramme cirka 20.000 danskere.

Samtidig vil Socialdemokraterne og SF også begrænse skattefradraget på private pensionsopsparinger, oplyser tv2.dk

De ekstra skattekroner skal i følge partiformand Helle Thorning-Schmidt bruges på at genoprette velfærdssamfundet, som, hun mener, er ramt dobbelt af både finanskrisen og nedskæringer af den nuværende regering.

DI: Det vil ramme hr og Fru Jensen
Med rige danskere er langt fra de eneste, som kommer til at betale prisen, hvis en såkaldt millionærskat bliver indført i Danmark, mener DI-direktør Tine Roed. Hun siger til berlingske.dk, at hun mener, at flere arbejdspladser vil flytte til udlandet.

"Det er skadende og hæmmende for virksomhedernes lyst til at etablere sig i Danmark, hvis man indfører en ny marginalskat. Det vil medføre øget arbejdsløshed, som især rammer alle de medarbejdere, der ikke har mulighed for at flytte til udlandet. Det er især hr. og fru Jensen, som det går ud over, selv om det ikke ser sådan ud ved første øjekast. De mobile og højtlønnede IT-specialister og direktører skal nok klare sig," siger hun til berlingske.dk.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tine Roed

Direktør, DI
cand.jur. (Københavns Uni. 1988)

0:000:00