Selvfølgelig har vi ændret politik

INTERVIEW: Det var helt nødvendigt, at vi ændrede politik på en række områder, siger SF-profilen Mattias Tesfaye. Han "krummer tæer" over nogle af de holdninger, han tidligere selv var bannerfører for.
Mattias Tesfaye, SF: Sandheden er, at vi har skiftet politisk holdning. Det er væsentligt at få sagt - særlig i SF, hvor der stadig er folk, der tror, at den nye linje er et resultat af, at vi vil i regering - og at vi falder tilbage til "det gamle SF", når valget er ovre. Det er ikke alene upræcist, det er forkert.
Mattias Tesfaye, SF: Sandheden er, at vi har skiftet politisk holdning. Det er væsentligt at få sagt - særlig i SF, hvor der stadig er folk, der tror, at den nye linje er et resultat af, at vi vil i regering - og at vi falder tilbage til "det gamle SF", når valget er ovre. Det er ikke alene upræcist, det er forkert. Foto: Ole Toft/Altinget.dk
Erik Holstein

Vi stod og varmede os med at råbe op om racisme, men konsekvensen var, at de fattigste børn - både de hvide og de sorte - tabte på det her. 

Mattias Tesfaye, medlem af SF's landsledelse
Om venstrefløjens mangeårige modvilje mod at sprede tosprogede elever

"Når det gælder vigtige områder som integration og uddannelse, har SF ændret politik. Det har vi ikke gjort nødtvunget og for at komme i regering med Socialdemokraterne. Det har vi gjort, fordi vores politik skal give svar på almindelige lønmodtageres problemer."

Sådan opsummerer SF-kometen Mattias Tesfaye de seneste års udvikling i SF. Tesfaye overraskede alle - inklusive sig selv - da han ved SF-landsmødet i 2010 blev nummer ét ved afstemningen til SF's nye øverste organ, landsledelsen. Ved afstemningen kom han foran partiets næstformand Thor Möger Pedersen og folketingsmedlemmer Ole Sohn, Steen Gade, Jonas Dahl og Pernille Vigsø Bagge.

Ikke taktik
Langt fra alle SF'ere har været klare i mælet, når de har skullet beskrive de seneste års bemærkelsesværdige udvikling i partiet. Argumentationen har til tider lydt, at "SF ikke har ændret politik", eller at man har lagt en anden linje "for at kunne danne en regering med Socialdemokraterne."
Forkert, siger Mattias Tesfaye.

Læs mere på Altinget | Christiansborg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Sohn

Bestyrelsesformand, Dansk Producentansvar, Bestyrelsesmedlem, DanPilot, Adm. direktør, Sohn Consulting, forfatter, foredragsholder
HF (Gedved Seminarium. 1973), jord- og betonarbejder (1976)

Pernille Vigsø Bagge

Formand, Præsteforeningen, sognepræst, Løgstør, Aggersborg, Kornum og Løgsted Sogne
cand.theol. (Aarhus Uni. 2004)

Jonas Dahl

Regionsdirektør, Region Midtjylland. Bestyrelsesformand, Egmont Højskolen, bestyrelsesformand, Randers Statsskole og bestyrelsesmedlem Aarhus Universitet
cand.mag. i samfundsfag og historie (Aarhus Uni. 2007), INSEAD Executive Management Program (2018)









0:000:00