27 anholdt for bestikkelse: Flere fra politiet og Forsvaret

BESTIKKELSE: 27 offentligt ansatte er blevet anholdt for bestikkelse i forbindelse med indkøb af it-udstyr.

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
Cecilie Gormsen

27 offentligt ansatte blev tirsdag anholdt og sigtet for at have modtaget bestikkelse i forbindelse med it-indkøb.

Det oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Chef for SØIK, statsadvokat Morten Niels Jakobsen, fortæller, at tirsdagens aktion er et led i en længerevarende og omfattende efterforskning.

”Det er helt afgørende, at mistanke om bestikkelse af offentligt ansatte bliver taget meget alvorligt, og det er denne sag et eksempel på,” siger han i en pressemeddelelse.

”For at sikre at hver en sten bliver vendt, har vi under efterforskningen haft en bred tilgang. Derfor har det i dag været nødvendigt at sigte et større antal ansatte hos offentlige myndigheder og virksomheder, men det er vigtigt at understrege, at der i det videre forløb kan komme oplysninger frem bl.a. fra de mistænkte, der betyder, at sigtelserne ikke kan opretholdes,” siger han.

Ifølge SØIK kommer de anholdte fra:

  • Udenrigsministeriet
  • Rigspolitiet
  • Rigsadvokaten (anklagemyndigheden)
  • Københavns Kommune
  • DSB
  • Direktoratet for Kriminalforsorgen
  • Forsvarets Efterretningstjeneste

Sideløbende med politiets aktion har Forsvarets Auditørkorps foretaget en lignende aktion. Og her er ifølge DR tre til fire personer involveret i sagen.

De anholdte personer er typisk ansat i offentlige IT-afdelinger, og de er mistænkt for at have fået det elektroniske udstyr af IT-virksomheden i strid med reglerne for gaver til offentligt ansatte. Værdien af udstyret har ifølge statsadvokaten typisk ligget på mellem 4.000 kroner og 50.000 kroner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00