Støjberg: 2750 statsborgerskabs-sager skal gå om

OMMER: Inger Støjberg (V) trodser Indfødsretsudvalget og kræver 2750 sager om tildeling af statsborgerskab genoptaget. Det er 10 gange så mange, som udlændinge- og integrationsministeren først lagde op til.

Inden udlændinge- og integrationminister Inger Støjberg (V) vil fremsætte et lovforslag, skal 2750 sager om tildeling af statsborgerskab genbehandles i Indfødsretsudvalget.
Inden udlændinge- og integrationminister Inger Støjberg (V) vil fremsætte et lovforslag, skal 2750 sager om tildeling af statsborgerskab genbehandles i Indfødsretsudvalget.Foto: Claus Bech/Scanpix
Kasper Kaasgaard

Mere end ti gange så mange borgere end først meldt ud skal have genbehandlet deres ansøgning om at få statsborgerskab på dispensation, hvis det står til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Det skriver Politiken.

Ved valgudskrivelsen tilføjede udlændingemyndighederne et forbehold til deres forhåndsgodkendelse af nye danske statsborgere. Godkendelsen var nu betinget af, at der ikke kom ændringer i retningslinjerne på området.

Det er indtil nu blevet til 255 sager, hvor godkendelsen har været betinget. De sager lagde Inger Støjberg for nyligt op til at få genbehandlet.

Nu går ministeren dog skridtet videre og beder Indfødsretsudvalget om også at kaste et ekstra blik på de sager, hvor ansøgeren har fået en godkendelse uden forbehold.

”Det kan ikke være nogen hemmelighed for nogen, at jeg synes, og regeringen synes, at der har været for lempelige vilkår. Og at der har været alt for mange, der har fået statsborgerskab via dispensation,” siger Inger Støjberg til Politiken.

Skal vedtages ved lov
Godkendelsen fra Indfødsretsudvalget er nemlig ikke det samme som et opnået statsborgerskab. Det skal først vedtages ved lov i Folketinget, og valgudskrivelsen betød, at den lov, der normalt behandles hvert halve år, måtte udskydes.

Der ligger derfor en stor bunke sager, som er behandlet, men ikke godkendt endeligt. Mere præcist 2750 sager, hvis man også tæller sagerne fra efter valget blev udskrevet med.

Alle disse sager skal nu endnu en tur igennem Indfødsretsudvalget til en ny behandling, inden Inger Støjberg vil tilføje ansøgernes navne på det lovforslag, der endeligt tildeler dem statsborgerskab.

Udvalget bad for et par uger siden ellers ministeren om kun at tage de sager, der kun var godkendt med forbehold for ændringer, op igen, skriver Politiken.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00