Alle partier indgår aftale mod sort arbejde

ARBEJDSMARKED: Samtlige partier i Folketinget har indgået en aftale, der skal bekæmpe sort arbejde og svindel med moms.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har fået opbakning fra samtlige partier i Folketinget til en aftale, der skal skærpe kontrollen af sort arbejde og svindel med moms og afgifter.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har fået opbakning fra samtlige partier i Folketinget til en aftale, der skal skærpe kontrollen af sort arbejde og svindel med moms og afgifter.Foto: /ritzau/Jens Dresling
Kristoffer Kvalvik

Et enigt Folketing har indgået en aftale om bedre indsats mod sort arbejde og snyd med moms og afgifter, skriver regeringen i en pressemeddelelse.

Aftalen skal blandt andet sikre, at der bliver benyttet digital salgsregistrering hos virksomheder, der ikke selv registrerer transaktioner tilstrækkeligt. Et sådan system kan for eksempel være et kasseapparat.

”Digitale betalinger – for eksempel med MobilePay – bliver mere og mere udbredt. Vi har derfor brug for, at skattemyndighederne får bedre adgang til digitale data om virksomheders køb og salg, hvis det skal være muligt at udføre et effektivt og målrettet kontrolarbejde. Og den adgang skal der naturligvis være, så vi kan mindske mængden af sort arbejde så meget som muligt,” lyder det fra skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Desuden vil aftalen sikre en bedre kontrol med skat og moms på mindre transaktioner. Det sker ved at sænke beløbsgrænsen fra 10.000 til 8.000 kroner for, hvornår køberen skal hæfte for en sælgers manglende skattebetaling.

Vi er blevet enige om, at vi kan komme efter et pizzeria og en slikbutik, der ikke får betalt skatter og afgifter. Vi skal sørge for, at der er digitale spor, så vi kan kontrollere dem.

Karsten Lauritzen (V)
Skatteminister

Bedre kontrol
Håbet er, at flere vil begynde at betale digitalt, hvilket øger muligheden for kontrol.

Straffen for fejl og mangler i virksomheders afregning af A-skat skal skærpes, og udvalgte virksomheder kan blive pålagt af Skat at føre elektronisk logbog over ansatte.

Det er især mindre virksomheder, der rammes af regeringens aftale med partierne.

"Vi er blevet enige om, at vi kan komme efter et pizzeria og en slikbutik, der ikke får betalt skatter og afgifter. Vi skal sørge for, at der er digitale spor, så vi kan kontrollere dem," siger Karsten Lauritzen til TV 2.

Download hele aftalen her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Lauritzen

Direktør, DI Transport, fhv. skatteminister (V)
ba.scient.adm. (Aalborg Uni. 2014)

0:000:00