Alternativet: Flere penge til nærområderne

INTERVIEW: Vil man gøre alvor af snak om at hjælpe i nærområderne, skal der følge penge med, siger Alternativets Ulla Sandbæk. Hun mener, at EU-landene i fællesskab skal blive enige om at fordele fygtninge.

"160.000 flygtninge skal fordeles, og det kan de kun blive, hvis landene accepterer, at EU laver nogle kvoteordninger og fordeler dem efter landenes indtægter og befolkningstal," siger Alternativets Ulla Sandbæk. 
"160.000 flygtninge skal fordeles, og det kan de kun blive, hvis landene accepterer, at EU laver nogle kvoteordninger og fordeler dem efter landenes indtægter og befolkningstal," siger Alternativets Ulla Sandbæk. Foto: Claus Bech/Scanpix
Kasper Kaasgaard

Altinget spørger i en interviewserie Folketingets udlændinge- og integrationsordførere, hvad Danmark skal gøre i den aktuelle flygtningesituation.

Her er det Alternativets udlændingeordfører, Ulla Sandbæk.

Hvad skal vi gøre ved flygtningesituationen?

”Vi skal løse det på EU-plan. EU-Kommissionens formand er kommet med et fantastisk udspil, som siger, at EU har en række ting på plads omkring den fælles flygtningepolitik. Nu mangler medlemslandene bare at implementere dem. Og så mangler de at udvise den nødvendige solidaritet.

Vi skal sende massiv støtte derned, hvis vi vil gøre alvor af, at det er nærområderne, der skal trække læsset. Og det skal vi gøre med det samme.

Ulla Sandbæk (ALT)
Udlændingeordfører

160.000 flygtninge skal fordeles, og det kan de kun blive, hvis landene accepterer, at EU laver nogle kvoteordninger og fordeler dem efter landenes indtægter og befolkningstal.”

Skal vi gøre noget, der virker hurtigere i forhold til situationen i Danmark, som den er nu?

”Vi skal for det første modtage dem ordentligt. Nogle af de billeder, jeg har set på TV 2 News, synes jeg ikke er rare. De skal modtages med respekt. Vi skal lette deres tilgang til det her land så meget som overhovedet muligt.

Derudover skal vi sende meget mere hjælp til FN. Lige nu sidder der 200.000 mennesker i Libanon, som ingen mad får, fordi FN's fødevareprogram er løbet tør for penge. Det kan ikke nytte noget, at vi siger, vi kan hjælpe mange flere i nærområderne, men ikke sender penge.

De penge, vi sender, forslår ingen vegne, hvis der skal være flygtningelejre, hvor der både er skolegang og adgang til lægehjælp. De lande, som i øjeblikket tager flygtninge, er ved at segne under presset, og deres egne børn får hverken skolegang eller lægehjælp.

Vi skal sende massiv støtte derned, hvis vi vil gøre alvor af, at det er nærområderne, der skal trække læsset. Og det skal vi gøre med det samme.”

Hvor mange flygtninge skal Danmark tage?

”Det skal EU udregne. Vi skal tage det antal, som EU's beregninger siger, vi skal.

Der viser sig et flertal for at lade EU lave en kvoteordning, fordi nogle ved, at vi så vil skulle modtage færre flygtninge. Det er ikke derfor, vi i Alternativet mener, man skal lade EU om at gøre det. Det er simpelthen fordi, det er den eneste måde at håndtere de enorme flygtningestrømme og sørge for, at flygtningene får et ordentligt liv så hurtigt som muligt.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00