Altinget nomineret til publicistpris

PRISUDDELING: Altinget er blandt tre nominerede til den nystiftede Public Serviceprisen, når Den Danske Publicistklub 19. marts uddeler Publicistpriserne 2015.

Altinget er nomineret til årets Public Servicepris, uddelt af Den Danske Publicistklub. Her ses stifter, direktør og chefredaktør Rasmus Nielsen.
Altinget er nomineret til årets Public Servicepris, uddelt af Den Danske Publicistklub. Her ses stifter, direktør og chefredaktør Rasmus Nielsen.Foto: Rasmus Flindt/Altinget.dk
Lise-Lotte Skjoldan

Den Danske Publicistklub går fra to til fire forskellige priser, når de 19. marts skal uddele publicistpriserne på AFUK i København.

Og netavisen Altinget er blandt de tre nominerede, der kan vinde Public Serviceprisen, som har form af en speciallavet Stelton-skål og 10.000 kroner. Prisen gives for et fremragende publicistisk arbejde i offentlighedens tjeneste.

Direktør og chefredaktør på Altinget, Rasmus Nielsen, er glad for og stolt over nomineringen.

"Jeg mener, det er første gang, man har anerkendt, at public service godt kan udgives af et privat medium," siger han og fortsætter:

"Hidtil har man sagt, at public service er noget, de statslige medier udgiver. Men det er ikke rigtigt. Public service er journalistik, der er kritisk, uvildig, partipolitisk neutral og tjener en bred offentlighed i demokratioplysningens ærinde. Og det er det, Altinget kan."

Ud over Altinget er journalist Mads Lund og journalist og forfatter Pia Fris Laneth også nomineret.

Fire priser uddeles i alt
Til hovedprisen Den store Publicistpris, som udløser 20.000 kroner og også en skål, er tre personer nomineret. Det drejer sig om journalist Jørgen Steen Nielsen, kulturredaktør på Jyllands-Posten, og forfatter Flemming Rose og dokumentaristen Poul-Erik Heilbuth. De er nomineret for en mangeårig, fremragende indsats.

Den lille Publicistpris gives for en udgivelse eller et projekt, der er en ekstraordinær præstation under publicismens fane. Her er medievirksomheden Zetland og manden bag DK4 nomineret.

De tre journalister Puk Damsgård, Anders Legarth Schmidt og Tommy Byrne er nomineret til Fortællerprisen, som også er nystiftet.

Ligesom Public Serviceprisen får vinderen af henholdsvis Den lille Publicistpris og Fortællerprisen 10.000 og en skål.

"Niveauet blandt de bedste danske publicister er højt. Indholdsmæssigt er der ingen krise her," udtaler Jacob Mollerup, formand for Den Danske Publicistklub i en pressemeddelelse.

I årets jury sidder Christian Jensen, Thomas Svaneborg, A.P. Mathiasen, Connie Hedegaard, Jacob Mollerup, Per Mikael Jensen, Elisabet Svane, Kim Hundevadt og Jacob Moll.

Priserne uddeles 19. marts klokken 20 på AFUK i København.

Dokumentation

Den Danske Publicistklub er et netværk for journalister og mediefolk.

Klubben blev skabt i 1880 under navnet Københavnske Journalister. Siden navnet blev ændret er klubben ikke kun for københavnere, men for journalister og kommunikationsfolk i hele landet.

Den Danske Publicistklub er en forening, som holder månedlige møder med aktuelle personer om aktuelle emner. Klubben arrangerer også rejser til interessante og relevante steder i verden. Og ikke mindst indgår klubbens medlemmer i et nyttigt og nødvendigt netværk med hinanden.

Hvert år uddeler foreningen Publicistpriserne til danske journalister eller medier. 

Publicistprisen, som blev indstiftet i 1979, er Den Danske Publicistklubs ærespris.

I 2015 har klubben valgt at udvide Publicistpriserne til fire. Ud over den store og den lille Publicistpris vil klubben i år overrække Fortællerprisen og Public Service-prisen.

Priserne bliver i år uddelt i København 19. marts klokken 20.00. 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00