Anders Samuelsen ansætter spindoktor

SPIN-NYT: Udenrigsminister Anders Samuelsen henter Venstres pressechef som særlig rådgiver.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Amalie Bjerre Christensen

Anders Samuelsen har efter mere end fire måneder som udenrigsminister fundet sig en særlig rådgiver.

Niels Th. Dahl.
Niels Th. Dahl. Foto: Pressefoto

Det bliver Venstres pressechef og leder af partiets Center for Kommunikation og Politik, Niels Th. Dahl. Han fratræder øjeblikkeligt i Venstre, oplyser partiet.

”Det er med stor beklagelse, at jeg har modtaget en opsigelse fra Venstres leder af CKP-sekretariatet, Niels Th. Dahl. Niels har takket ja til at hjælpe regeringen i en funktion som særlig rådgiver for udenrigsministeren,” siger Claus Richter, partisekretær i Venstre.

”Niels Th. Dahl har med sit indgående kendskab til det politiske liv på Christiansborg sikret Venstre en stærk platform både op til sidste folketingsvalg og efter folketingsvalget. Jeg ønsker Niels tillykke med de nye udfordringer i den Venstre-ledede regering og ser frem til at fortsætte samarbejdet,” tilføjer han.

Fra teolog til politik
Den teologi-uddannede Niels Th. Dahl var journalist på Altinget fra 2006 til 2011, hvor han blev ansat som pressechef i Liberal Alliance.

I 2014 hentede Venstre Niels Th. Dahl over i partiet som pressechef, hvor han efter valget i 2015 også blev leder af partiets kommunikationsenhed.

Og nu er Niels Th. Dahl altså vendt tilbage til Anders Samuelsen for at arbejde som særlig rådgiver.

Samuelsen i spotlyset
Anders Samuelsen har nu ansat den ene ud af de to særlige rådgivere, som det er tilladt for ham at have, fordi han både er minister og partiformand.

Meldingen kommer, efter Anders Samuelsen flere gange gennem sine mere end 100 dage på posten som udenrigsminister har været i spotlyset.

Årsagerne har blandt andet været, at Samuelsen ved sin udnævnelse betegnede sig selv som en af Danmarks mest kompetente udenrigsministre. Det har flere folketingspolitikere efterfølgende sat stort spørgsmålstegn ved.

Anders Samuelsen brød også med den traditionelle udenrigsminister-stil, da han kritiserede den amerikanske præsident Donald Trumps indrejse-forbud markant.

Med sin nyligt udpegede særlige rådgiver har næsten alle ministre fundet sig en særlig rådgiver. Få overblikket over regeringens rådgivere her.

Dokumentation

Blå bog: Niels Th. Dahl

Født 2. februar 1977 i Horsens (40 år)

Pressechef for Venstre 2014-2015.

Pressechef for Liberal Alliance 2011-2014.

Journalist på Altinget.dk 2006-2011.

Uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet med studieophold ved Yale University, USA.

Tidligere beskæftiget som analytiker i Gunbak PA og Gunbak Strategy og som freelance-journalist på Kristeligt Dagblad og kristendom.dk.

Forfatter til biografien "Kristian - Kronprinsen" om Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, der udkom i august 2009.

Niels Th. Dahl er fætter til Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl og partiets undervisningsordfører Jens Henrik Thuelsen Dahl.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

Niels Th. Dahl

Politisk analytiker, Jyllands-Posten
cand.theol. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00