Anders Samuelsen: Skattelettelser handler om almindelige mennesker

FOLKEMØDE: Der var plads til liberale evergreens, da Anders Samuelsen holdt tale på Folkemødet på Bornholm. Han ønsker sig blandt andet lavere skat i bunden samt topskatten og registreringsafgiften fjernet.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Med udsigt til en grå himmel og på en mere omblæst hovedscene end på Folkemødets første dag talte udenrigsminister og Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, til de fremmødte i Allinge fredag formiddag.

Her udtrykte Samuelsen glæde over, at hans unge parti for et halvt år siden turde at gå i regering – og "tage de tæsk, der følger med" – og han fandt derudover ønskesedlen fra tidligere tider frem.

Den bestod af lavere skat i bunden og en afskaffelse af topskatten samt registreringsafgiften.

Partilederen slog samtidig fast, at en lettelse af skatten ikke handler om at glæde de rige i samfundet. Snarere tværtimod.

"Det handler om at investere i fremtiden. Både for de lavtlønnede og den halve million danskere, der betaler den højeste skat. Det handler ikke om de rige. De rige skal sgu nok klare sig, uanset hvad der sker. De skal nok finde derhen, hvor det er rigtigt at være. Nej, når vi vil lette skatten, handler det om helt almindelige danskere," sagde Samuelsen.

Udenrigsministeren påpegede samtidig, at terroren aldrig må blive en sag, man trækker på skuldrene over.

"Vi må aldrig komme dertil, at vi accepterer som kendsgerning, at vores frihedsrettigheder sættes under pres. Vi må aldrig acceptere, at terror bliver en normal del af hverdagen. Terror skal stoppes og udviklingen skal vendes," sagde partilederen.

Derefter fokuserede Samuelsen på den nyligt præsenterede udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi, som regeringen fremlagde i denne uge

"Vi skal give hinanden håndslag på, at vi om ti år har fået mindre terror, mere demokrati, mere ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, religionsfrihed og mere offentlig orden. Og det kommer til at lykkes. Det kan jeg godt love jer," sagde han.

Se hele Anders Samuelsens tale her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)









0:000:00