Anne E.: Derfor stopper jeg

VALG: Venstres Anne E. Jensen genopstiller ikke til Europa-Parlamentet, når valgperioden udløber i 2014. I stedet vil hun fokusere på kommunalpolitik i Kalundborg, hvor EU ofte spiller en stor rolle, fortæller hun.
Det har ikke været en let beslutning, men det er svært at overskue fem år mere med rejser frem og tilbage til Bruxelles, fortæller Anne E. Jensen.
Det har ikke været en let beslutning, men det er svært at overskue fem år mere med rejser frem og tilbage til Bruxelles, fortæller Anne E. Jensen.Foto: Anne E. Jensen
Agnete Finnemann ScheelMorten Øyen

Jeg har rejst frem og tilbage til Bruxelles i 15 år, og jeg kan ikke overskue fem år mere, og så har jeg har lovet min familie at være mere hjemme.

Anne E. Jensen, (V)
Medlem af Europa-Parlamentet
Fakta
Anne E. Jensen (f. 1951) er uddannet økonom fra Københavns Universitet.

Inden Anne E. Jensen blev medlem af Europa-Parlamentet var hun direktør for Dansk Arbejdergiverforening (DA) 1994-96, og chefredaktør for Berlingske Tidende fra 1996-1998. Hun har siden 2010 ved siden af tilværelsen i Europa-Parlamentet også været medlem af byrådet i Kalundborg. 

 

Siden 1999 har Anne E. Jensen haft sin daglige gang i Europa-Parlamentet. Men Venstre-kvinden vil ikke være at finde på valgsedlen, når der skal vælges nye parlamentarikere næste gang.

"Jeg har overvejet det længe, og det har ikke været nogen nem beslutning,” siger Anne E. Jensen og fortsætter:

”Men jeg har rejst frem og tilbage til Bruxelles i 15 år, og jeg kan ikke overskue fem år mere, og så har jeg har lovet min familie at være mere hjemme,” fortæller Anne E. Jensen til Altinget | EU om sin beslutning om ikke at genopstille til Europa-Parlamentet. Hun vil være 63 år ved næste valg til Europa-Parlamentet.

Anne E. Jensen havde meddelt sin opstillingskreds i Sønderjylland og ledelsen i Venstre, at hun ikke ønsker at genopstille, men kollegerne i Parlamentet Morten Løkkegaard og Jens Rohde har først hørt om beslutningen fredag.

Hun vil dog ikke pege på en afløser i Europa-Parlamentet, men opfordrer til at man hurtigt kommer i gang med at spørge de kvalificerede kandidater i partiet.

Kronen på værket
Der er dog stadig en pæn stak arbejde tilbage i Bruxelles, og det kommer særligt til at dreje sig om budgettet.

Anne E. Jensen har være medlem af budgetudvalget siden 1999 og har ledet forhandlingerne for sin gruppe i otte år. Hun skal nu være ordfører på EU’s budget for 2014, som bliver det første år inden for de nye budget-rammer, der skal forhandles i næste uge i Bruxelles af medlemslandenes regeringsledere.

”Det er for mig kronen på værket, at jeg får den opgave” siger Anne E. Jensen.

Kalundborg kalder
Afskeden med Parlamentet er dog ikke et farvel til politik for den garvede Venstre-politiker.

Anne E. Jensen genopstiller til kommunalvalget i Kalundborg, og her lader hun nogle af sine mærkesager fra Europa-Parlamentet blive i attachémappen.

”Meget EU-politik, som jeg har været med til at vedtage på EU-plan gennemføres jo af Kommunerne,” siger Anne E. Jensen, som ser frem til at følge beslutninger hun har være med til at vedtage i Parlamentet ud i livet.

Hun peger særligt på transportområdet og social- og handicapområdet, som hun vil lægge vægt på i sin kommunalvalgkamp i efteråret, og som hun også har beskæftiget sig meget med i EU.

”Og så selvfølgelig generelt erhvervsudviklingen med det in mente, at jeg har været med til at vedtage meget af det miljølovgivning, vi nu er i gang med at udmønte,” siger Anne E. Jensen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne E. Jensen

Formand, Danske Sømands- og Udlandskirker, EU-koordinator, TEN-T korridoren fra Østersøen til Adriaterhavet
cand.polit. (Københavns Uni. 1978)

0:000:00