Debat

Aslan: Den største trussel er ikke krig, men befolkningseksplosionen

KLUMME: Alle de penge, Vesten bruger i Mellemøsten på militære aktioner og på en masse forskellige u-landsprojekter, burde i langt højere grad gå til programmer, der skal begrænse børnefødsler.

Den største trussel fra Mellemøsten er regionens ulmende befolkningseksplosion.
Den største trussel fra Mellemøsten er regionens ulmende befolkningseksplosion.Foto: Jørgen Nørgaard Larsen/Scanpix
Lars Aslan Rasmussen

Han er født 1978 og blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i år (2016).

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Lad os være ærlige – der er ikke rigtigt noget, der kører godt i Mellemøsten. 

I Syrien er der borgerkrig på femte år, Irak er ved at gå til i sekterisk vold, Tyrkiet har udviklet sig til en despotisk et-partistat, Libyen er i kaos, Yemen er ved at gå i opløsning som stat osv.

Når vi ser billederne fra alle Mellemøstens tragedier, føler man afmagt og tænker, at nogen da må gøre noget for at stoppe alt det her. Kan Vesten ikke gribe ind? Kan FN ikke skille parterne ad? Eller hvis vi bare fik fred mellem israelere og palæstinenserne, ja så ville alting løse sig selv. 

Mellemøstens hovedproblem er dog ikke de her krige og konflikter, som ellers fylder næsten alle de nyheder, vi får fra denne region. Nej, Mellemøstens altoverskyggende problem er den galoperende og uansvarlige overbefolkning, som produceres i alle landene. Befolkningseksplosionen er den primære årsag til mange af konflikterne, og det bliver kun værre i fremtiden,


Lad mig give nogle tal:
I 1950 boede der fire millioner mennesker i Jordan, i dag bor der seks millioner – og i 2050 regner man med, at der vil være 10 millioner mennesker. 
I 1950 boede der en million mennesker i de palæstinensiske områder – i dag bor der 4,5 millioner. I 2050 vil tallet være 10 millioner. 
I 1950 boede der en million mennesker i Libyen – i dag bor der seks millioner. Og i 2050 vil tallet være 10 millioner.

I 1950 boede der fem million mennesker i Irak, i dag bor der 33 millioner. I 2050 vil tallet være 61 millioner.

Lægger man dertil det lave uddannelsesniveau i Mellemøsten, den stigende religiøse fanatisme og den totale mangel på basale rettigheder til kvinder og diskrimination af religiøse og etniske mindretal, ja, så har man allerede lagt kimen til en eksplosiv cocktail, som kun bliver værre og værre. 

Lars Aslan
MF, Folketinget

Tallene ser lige så katastrofale ud for andre lande som Saudi Arabien, Egypten, Yemen, Tyrkiet osv. 

For at sætte tallene i relief, så svarer det til, at når vi i Danmark var fire millioner i 1950 – og så ville være 24 millioner i 2016 – og omkring 45 millioner i 2050.

Det siger sig selv, at det ville få katastrofale følger for vores land. Vi ville ikke kunne brødføde en så stor og voksende befolkning, og vi ville have mangel på rent vand, jobs, boliger, sygehussenge, skoler, fødevarer, offentlig transport m.m. 
Det ville uundgåeligt føre til en masse konflikter, og mange ville søge væk til nye steder. 
Lægger man dertil det lave uddannelsesniveau i Mellemøsten, den stigende religiøse fanatisme, og den totale mangel på basale rettigheder til kvinder og diskrimination af religiøse og etniske mindretal, ja så har man allerede lagt kimen til en eksplosiv cocktail, som kun bliver værre og værre. 

Alle de penge, Vesten bruger i Mellemøsten på militære aktioner og på en masse forskellige u-landsprojekter, burde i langt højere grad gå til programmer, der skal begrænse børnefødsler. Men det kræver, at befolkningerne i Mellemøsten selv erkender, at der er et problem og får ændret opfattelsen af, at kvinder bare skal føde en masse børn og ellers blive bag hjemmets fire vægge.
Sker den ændring ikke, bliver det på sigt hele Mellemøstens undergang med store følger for Vesteuropa.

---

Lars Aslan er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00