Blå Bog går online

KORT NYT: En moppedreng på 1.500 sider, Kraks Blå Bog, der samler biografier over landets mest betydningsfulde personer, går nu online.

Julie Hornstrup Østergaard

Fremover kan man ved et klik med musen læse Kraks Blå Bog online.

I første omgang vil onlineopslagsværket give adgang til omtrent 30.000 tidligere og nuværende optagne personer med mulighed for at købe adgang til fulde biografier af over 8.300 optagne.

”Den trykte udgave har sit eget faste publikum, så den holder vi fast i. Men vi får også mange forespørgsler på en online-løsning, og vi er glade for at kunne præsentere en brugervenlig løsning, som bringer Blå Bog ud til en endnu større kreds,” siger redaktionschef på Gads Forlag, Hanne Dal, i en pressemeddelelse.

Den nye digitale håndbog vil som start åbne adgang til aktuelle biografier fordelt på 35 faggrupper samt om kort tid udvikle en app til mobilen.

Ifølge Hanne Dal er målet også på sigt, at brugerne af den digitale portal skal have mulighed for at fritekstsøge i de over 30.000 biografier.

”Vi har fået rigtigt mange forespørgsler fra fx både journalister, fag- og amatørhistorikere på at kunne søge tilbage i tidligere udgivelser. Det er en meget stor opgave at digitalisere de tidligere udgivelser, men takket være fondsdonationer er vi tæt på målet. Lige nu er vi i gang med scanningen af knap 130.000 sider – og håber at kunne præsentere en samlet løsning med online adgang til over 30.000 biografier af betydningsfulde danskere gennem mere end et århundrede. Planen er, at det sker i løbet af 2015,” siger Hanne Dal.

Blå Bog blev publiceret første gang efter tiltag fra Ove Krak i 1910 og er siden da udkommet hvert år – dog på nær i 1944 og 1945.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00