Borgmesterens sommerferie: Kent Max Magelund (S)

SOMMER UDEN POLITIK: Brøndby-borgmesteren Kent Max Magelund er bidt af en gal cykelmyg, og derfor går sommeren med Tour de France og cykel- og løbeture. Det fortæller den socialdemokratiske vestegnsborgmester i Altingets sommerferiekalender.

Anders Redder

Er det realistisk at holde sommerferie uden politik?

Ikke helt. Som borgmester skal man jo være til rådighed 24/7 og er nødt til at orientere sig om eventuelle begivenheder i kommunen.

Holder du sommerferie i Danmark eller i udlandet?

Primært i udlandet, og i år har min kone valgt Grækenland. Der er man sikker på sol og varme, og vi har ikke været der sammen før. Og så bliver man heller ikke forstyrret af mails samt journalister.

Fakta
Kent Max Magelund er socialdemokratisk borgmester i Brøndby Kommune.

Hvad bruger du din sommerferie på?

Min kone og jeg elsker at være aktive, og derfor er det at røre sig en naturlig del af vores ferie.

Vi tager altid en morgenløbetur på seks-syv kilometer inden morgenmaden. Ellers slapper vi af med bøger, god mad og shopping. Da både min kone og jeg har en travl og sen arbejdsdag, skal vi bruge ferien på at nyde hinanden og have god tid til fælles gøremål.

Hvilke bøger kan du anbefale som god ferielæsning?

Jeg er glad for alle former for krimier af kendte forfattere, kan blandt andre anbefale bøger af Jo Nesbø, Lars Kepler, Jens Henrik Jensen og Jussi Adler-Olsen.

Hvilke film eller serier vil du anbefale til en regnvejrsdag?

Tour de France, som min kone og jeg elsker at følge, uanset hvor vi er på ferie.

Vi nyder at cykle – og jeg er tidligere A-rytter i cykling. Mit bedste sommeferieminde er fra 2014, hvor jeg kørte med Team Rynkeby til Paris. Der blev jeg modtaget af min dejlige kone, hvorefter vi tog direkte til Villefranche Sur Mer i Sydfrankrig og havde en pragtfuld uge sammen.

Hvad er din yndlings-sommerret, og hvilken mad skal du nyde i ferien?

Jeg kan lide alt fra grill med en god salat til. Af søde sager er det koldskål, og hvis vi taler is, må det være en isbåd eller diverse vafler med flødebolle og guf.

Jeg drikker sjældent, men hvis jeg gør, prøver jeg at vælge en spændende feriecocktail, der stammer fra det sted, hvor jeg befinder mig.

Hvilken sang er indbegrebet af dansk sommer for dig?

Shubiduas Midsommervise.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kent Max Magelund

Borgmester (S), Brøndby Kommune
folkeskolelærer

0:000:00