Carl Holst tager orlov fra Folketinget

PAUSE: Tidligere forsvarsminister Carl Holst søger om orlov fra Folketinget, efter han har været ramt af en række skandalesager.

"Ingen er mere ked af denne sag end jeg," siger Carl Holst, der nu søger om orlov fra Folketinget.
"Ingen er mere ked af denne sag end jeg," siger Carl Holst, der nu søger om orlov fra Folketinget.Foto: Simon Skipper/Scanpix
Cecilie Gormsen

Det er gået hurtigt for Carl Holst. 18. juni blev han for første gang valgt til Folketinget og mindre end to uger senere udnævnte Lars Løkke Rasmussen (V) ham til forsvarsminister. Den post sad han på i 93 dage, indtil han i september meddelte, at han trak sig som minister. Og onsdag har Holst besluttet, at han vil tage en pause fra Folketinget og søger derfor om orlov. 

Det oplyser Venstre i en pressemeddelelse. 

Carl Holst har siden udnævnelsen til forsvarsminister og indtil nu været ramt af en række skandalesager, som også kostede ham ministerposten. Og Carl Holst fortæller, at han nu tager fri fra Folketinget på grund af den store omtale, der har været af ham.

"De seneste måneder har været turbulente. Uroen har ikke kun skygget for mit og mit partis politiske arbejde – den lægger også et stort pres på dem, der står mig nærmest. Det er mig, der har bragt min familie i den situation, og dermed er det også mit ansvar at rette op på den situation. Derfor har jeg besluttet at ansøge om orlov, så der kan komme ro omkring min familie og min person," siger Carl Holst.

Meldt til politiet
Carl Holst fik fredag kritik fra Statsforvaltningen, der har undersøgt Carl Holsts brug af Region Syddanmarks medarbejdere under valgkampen, da han var regionsrådsformand. Statsforvaltningen vurderer, at den regionsansatte kommunikationsmedarbejder Christian Ingemann Nielsens rolle under Carl Holsts valgkamp var ulovlig, og det har fået et samlet regionsråd til at melde Carl Holst til politiet. 

"Ingen er mere ked af denne sag end jeg. Jeg har gennem hele forløbet gjort det klart, at jeg aldrig har haft til hensigt at bryde nogen regler eller gøre noget forkert. Derfor ser jeg også frem til, at politiet nu er blevet bedt om at afklare, hvad der er op og ned i denne sag, så vi kan få en endelig konklusion og efterfølgende få sat et punktum og komme videre," siger Carl Holst. 

Søren Gade: Respekt
Venstres gruppeformand, Søren Gade, har stor forståelse for Carl Holsts beslutning. Han fortæller, at hvis ikke man selv har prøvet det, er det svært at forestille sig, hvilket pres man kommer under, når man havner i en sådan en sag.

"Det er voldsomt opslidende – ikke kun for Carl Holst, men også for hans familie. Derfor har jeg fuld forståelse og respekt for Carl Holsts ønske om orlov. Jeg håber for Carl og hans familie, at han snart kan komme videre og i gang med det politiske arbejde igen," siger Søren Gade.

Hans Christian Thoning er førstesuppleant i Sydjyllands Storkreds og står dermed til at overtage Carl Holsts plads i Folketinget. Thoning sad i Folketinget fra 2007 og frem til valget i juni, hvor han ikke opnåede genvalg.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Holst

Director, Influenter, højskolelærer, bestyrelsesformand, Idrættens Analyseinstitut, Videncenter for Folkeoplysning, Play the Game, Center for Grundtvigforskning, bestyrelsesmedlem i DigiRehab
lærer (Haderslev Statsseminarium 1996)

Søren Gade

MF (V), formand for Folketinget, formand for Esbjerg Havn
IAA-diplomuddannelse (Den danske Reklameskole 1999), cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990), VUT-I for reserveofficerer (1989)

0:000:00