Carl Holst trækker sig som forsvarsminister

FARVEL: Forsvarsminister Carl Holst trækker sig som minister efter mindre end 100 dage på posten. En række sager er kommet til at skygge for arbejdet, erkender Holst.

Carl Holst trækker sig som forsvarsminister.
Carl Holst trækker sig som forsvarsminister.Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Cecilie Gormsen

93 dage.

Så lang tid nåede forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde Carl Holst at sidde på sin ministerpost. Tirsdag eftermiddag har han nemlig valgt at trække sig fra posten efter flere skandalesager.

"Jeg har i dag meddelt statsministeren, at jeg træder tilbage som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde. Jeg har været glad for og beæret over det privilegium at være minister for et område med så mange dedikerede mænd og kvinder, der hver dag yder en kæmpe indsats for Danmark," siger han og fortsætter:

"Men jeg har også måttet erkende, at sager fra min tid som formand for Region Syddanmark er kommet til at skygge for mine muligheder for at gøre en forskel som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde."

Han peger på, at de sager, som har plaget ham næsten al den tid, han har siddet som minister, efterhånden er kommet til at skygge for regeringens arbejde.

"Og det ønsker jeg ikke," siger Holst.

Senest har forsvarsministeren igen og igen måttet forklare sig i sagen om sin personlige assistent og nuværende særlige rådgiver, Christian Ingemann Nielsen. Regionsrådsmedlemmer i Region Syddanmark stod tidligere på måneden frem med en fælles mistanke om, at Carl Holsts spindoktor, Christian Ingemann Nielsen, drev valgkampagne for Carl Holst - for regionens penge - mens Holst var regionsrådsformand i Syddanmark, og Ingemann Nielsen var hans kommunikationsrådgiver.

"Derfor har jeg meddelt statsministeren, at jeg ønsker at træde tilbage som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde af hensyn til forsvaret og af hensyn til regeringens vigtige arbejde."

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortæller, at han tager Carl Holsts beslutning til efterretning. 

"Forsvarsministeren kontaktede mig meget fattet og meget afklaret med et ønske om at blive fritaget fra sine forpligtelser som forsvarsminister og minister for nordiske anliggender," siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

"Det er en beslutning, han har truffet, og det er en beslutning, jeg tager til efterretning. Det betyder, at jeg formentlig i morgen vil drage omsorg for, at der udpeges en ny forsvarsminister og minister for nordiske anliggender."

Opdateret klokken 15.00 med kommentarer fra Løkke.

Dokumentation

Blå bog: Carl Holst

Født 29. april 1970 i Rødding. 

Carl Holst har siddet i Folketinget siden valget i juni, hvor han med 12.135 personlige stemmer blev valgt i Sydjyllands Storkreds. 

Holst blev udnævnt til forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde 28. juni og nåede dermed at sidde 93 dage på posten.  

Carl Holst var regionsrådsformand i Region Syddanmark fra 2006 og indtil valget i 2015. Han var desuden næstformand i Danske Regioner 2010-2015.

Han var medlem af Sønderjyllands Amtsråd 1994-2006 og amtsborgmester i Sønderjyllands Amt 2000-2006.

Carl Holst er uddannet lærer. 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00