Claus Hjort: DR risikerer at kvæle andre medier

BREDSIDE: Finansminister Claus Hjort Frederiksen langer hårdt ud efter DR, som ifølge ham risikerer at kvæle andre medietilbud.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen mener, at DR er blevet for dominerende. 
Finansminister Claus Hjort Frederiksen mener, at DR er blevet for dominerende. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Cecilie Gormsen

DR har en for stor plads i det danske medielandskab. Sådan lyder det fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), der nu åbner debatten om DR's størrelse. Det skriver Politiken.

Claus Hjort Frederiksen kritiserer DR for at være fuld af kedelig underholdning og have for lidt fokus på public service. Og så peger finansministeren på, at DR dominerer blandt nyhedsudbyderne på nettet – og måske også er for dominerende.

”Jeg synes, vi er nødt til at sikre, at Danmarks Radio ikke fuldstændigt kvæler, hvad der er af medietilbud. Og specielt med udgangspunkt i den stærke, stærke, stærke stilling, som DR har på nettet,” siger Claus Hjort Frederiksen til Politiken.

Med den udmelding tilslutter han sig flere danske mediehuses kritik af, at DR er blevet for stor og er med til at tage brødet ud af munden på de medier, som ikke er licensfinansierede. Samtidig mener Claus Hjort Frederiksen, at der er "for mange amatører, der stiller sig op og synger", og at han på det punkt godt kunne tænke sig noget mere.

Claus Hjort Frederiksen vil dog ikke ind på, hvilken størrelse, han mener, er passende for DR.

”Men jeg synes, det er en relevant problemstilling, og man er nødt til at tage fat på den diskussion, for det er godt tre milliarder kroner af skatteydernes penge, som vi lægger i Danmarks Radio,” siger han og fortsætter:

”Danmarks Radio har nogle forpligtelser, og DR løser på mange måder nogle opgaver. Men det er specielt de her internetplatforme, hvor de er blevet meget dominerende.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00