Danmark giver 65 millioner til kampen mod omskæring

OMSKÆRING: Udenrigsminister Kristian Jensen har bevilget 65 millioner kroner til en fond, der kæmper mod omskæring, abort og børneægteskaber.

Udenrigsminister Kristian Jensen giver 65 millioner kroner til civilsamfundsfonden AmplifyChange, der blev lanceret i september 2014 af kronprinsesse Mary under FN’s Generalforsamling.
Udenrigsminister Kristian Jensen giver 65 millioner kroner til civilsamfundsfonden AmplifyChange, der blev lanceret i september 2014 af kronprinsesse Mary under FN’s Generalforsamling.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Regeringen er klar med 65 millioner kroner til bekæmpelse af omskæring. 

Pengene gives til civilsamfundsfonden AmplifyChange, som blandt andet kæmper mod omskæring af piger og børneægteskaber i udviklingslandene. 

”Civilsamfundet spiller en utroligt vigtig rolle i arbejdet for at fremme kvinders og pigers rettigheder i hele verden," siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) i en pressemeddelelse og fortsætter:

"AmplifyChange sætter kvinder i stand til at kende og kæmpe for deres rettigheder i forhold til børneægteskaber, abort, kvindelig omskæring og vold mod kvinder."

Fonden blev lanceret i 2014, og Danmark er medinitiativtager sammen med Holland og de to amerikanske, private fonde, William & Flora Hewlett Foundation og David & Lucille Packard Foundation. 

Største bidragsyder
Siden er Norge, Storbritannien samt det private firma Viiv Healthcare kommet til som bidragsydere. 

"Det er et godt og vigtigt eksempel på et samarbejde mellem den private sektor og offentlige udviklingsaktører," siger Kristian Jensen og fortsætter:

"Jeg vil arbejde for flere af den slags partnerskaber. Det er der hårdt brug for, hvis vi skal leve op til de 17 nye verdensmål om at afskaffe fattigdom, skabe ligestilling etc."

AmplifyChange har siden 2014 godkendt 182 projekter i 151 lande. Med det nye bidrag har Danmark i alt bidraget med 232,2 millioner kroner og er ifølge Udenrigsministeriet dermed den største bidragsyder efterfulgt af Storbritannien.

Bevillingen bliver givet onsdag ved arrangementet Voices for Change, der er en del af verdenskonferencen WomenDeliver.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

0:000:00