Danmark sender otte specialister til Nepal

KATASTROFE: Otte danske specialister skal sikre vital kommunikation i Nepal, efter et kraftigt jordskælv rystede landet lørdag. 

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.
Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.Foto: Ulrik Jantzen
Cecilie Gormsen

Danmark er nu klar med yderligere hjælp til Nepal, der lørdag blev ramt af et voldsomt jordskælv, der ind til nu har kostet mere end 3.200 mennesker. 

Hundredtusindvis af mennesker er i akut behov for mad og husly, og derfor sender den danske regering nu otte eksperter og IT-udstyr fra Beredskabsstyrelsen af sted. De danske eksperter skal stå i spidsen for tre FN-kommunikationscentre. Det fortæller udviklingsminister Mogens Jensen (S). 

”FN’s nødhjælpskoordinator har i dag bedt Danmark om at lede etableringen og driften af tre kommunikationscentre, der vil udgøre kernen i koordinationen af nødhjælpsindsatsen i Nepal. Vi har straks bevilget godt to millioner kroner til Beredskabsstyrelsen, der sender otte eksperter, IT-og kommunikationsudstyr inden for det næste døgn," siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

"Vi følger situationen meget nøje, og har i dag haft et krisemøde med danske nødhjælpsorganisationer og Beredskabsstyrelsen om behovene her og nu - og i kommende dage. Det kan ikke udelukkes, at der bliver brug for mere dansk hjælp til Nepal, hvor antallet af omkomne og sårede stiger time for time. Vi er løbende i dialog med både FN og EU,” siger han. 

Danmark sender 6,25 millioner
Allerede lørdag gav udviklingsministeren tilsagn om et bidrag på 6,25 millioner kroner til nødhjælpsarbejdet. Pengene fordeles mellem Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet og Mission Øst.

Også forsvarsminister Nicolai Wammen (S) er glad for, at Danmark kan hjælpe i det katastroferamte land. 

"Jeg er meget tilfreds med, at vi kan sende Beredskabsstyrelsens eksperter og udstyr af sted til støtte for det enorme rednings- og oprydningsarbejde, der lige nu foregår i de jordskælvsramte områder i Nepal. Beredskabsstyrelsens folk er erfarne og meget professionelle, og jeg er sikker på, at de vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at støtte op om nødhjælpsarbejdet, så situationen i Nepal kan blive stabiliseret så hurtigt som overhovedet muligt," siger han. 

Ud over tag over hovedet har nepaleserne hårdt brug for basale nødhjælpsartikler såsom køkkengrej, lægehjælp, vandforsyning og sanitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024