Dannebrog får en fast plads i Folketinget

FLAG: Folketingets Præsidium har besluttet, at en Dannebrogsfane fra oktober skal have en permanent plads i folketingssalen. Enhedslisten bakker op.

Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Emma Qvirin Holst

Dannebrog skal fremover have en fast plads i Folketinget.

Det skriver Jyllands-Posten.

Folketingets Præsidium har besluttet, at der permanent skal være en stang med en Dannebrogsfane nær talerstolen i folketingssalen. Den nye fane bliver et fast inventar fra oktober, når Folketinget åbner for en ny politisk sæson.

Ifølge Folketingets formand Pia Kjærsgaard har det været diskuteret at få et fast flag i folketingssalen. Hun glæder sig over, at Præsidiet nu er blevet enige om at give Dannebrog en permanent plads.

Tidligere har det danske flag kun fundet vej til folketingssalen ved særlige lejligheder - som eksempelvis ved åbningen af Folketinget.

”Jeg har ikke været i et eneste parlament i Europa – eller USA for den sags skyld – hvor det nationale flag ikke også var der. Jeg har aldrig kunnet forstå, at det ikke var sådan i Folketinget,” siger Pia Kjærsgaard til Jyllands-Posten.

Enhedslisten ændrer holdning
Ved Folketingets åbning i oktober 2016 havde Pia Kjærsgaard bestemt, at væggen bag talerstolen skulle prydes med et Dannebrog. Det vækkede dengang protest fra Enhedslistens medlem af Præsidiet, Christian Juhl.

Han kaldte det for ”magtmisbrug”, at Pia Kjærsgaard ville have et ”værdibaseret” flag hængende henover formandsstolen i folketingssalen.

Men nu er Christian Juhl mere glad for tanken om et Dannebrog i Folketinget. Efter drøftelser i Præsidiet støtter han, at flaget får en permanent plads i folketingssalen.

”Nu drejer det sig om en almindelig fane, der står på en stang. Det kan jeg sagtens leve med,” siger Christian Juhl til Jyllands-Posten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Kjærsgaard

MF (DF), fhv. formand for Folketinget, fhv. partiformand, DF
kontor (Købmandsskolen København, 1965)

0:000:00