Om  
Esben Baltzer Nielsen

Dansk Energi ansætter tidligere S-rådgiver

Esben Baltzer Nielsen skal rykke energien længere op på Christiansborgs politiske dagsorden fra 1. oktober.

Nikita Selvig

Dansk Energi har ansat Esben Baltzer Nielsen som chefkonsulent i en nyoprettet public affairs stilling. Det oplyser Dansk Energi til Altinget.

Esben Baltzer har tidligere været politisk rådgiver for Socialdemokraterne på Christiansborg, og var fra 2011 til 2013 særlig rådgiver for daværende fødevareminister Mette Gjerskov (S). Den stilling forlod han til fordel for kommunikationsbureauet Effector, og siden januar i år har han rådgivet danske og internationale virksomheder i public affairs hos konsulentbureauet MSLGROUP.

I sin nye stilling skal Esben Baltzer Nielsen forsøge at rykke energiområdet længere op på den politiske dagsorden:

"Danmark er i gang med en grøn omstilling. Og som branche skal vi levere et prisdygtigt produkt, der indgår i en meget større del af det danske energiforbrug. Det kræver samarbejde med en lang række aktører og i særdeleshed en solid forankring hos de politiske partier," siger Dansk Energis administrerende direktør, Lars Aagaard, og fortsætter:

"Derfor har vi behov for en mere dedikeret Christiansborg-funktion, der forbedrer vores servicering og kontakt med Folketinget. Esben vil med sin baggrund fra politik, som strategisk rådgiver for erhvervslivet og sit kendskab til energiområdet få ansvaret for at løfte den funktion til gavn for vores medlemmer."

Esben Baltzer Nielsen er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har tidligere arbejdet i Miljøministeriet samt på den danske ambassade i Bangkok. Han tiltræder stillingen 1. oktober. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Esben Baltzer Nielsen

Presse- og PA-chef, Vattenfall, fhv. chefkonsulent i Public Affairs, Dansk Energi, fhv. særlig rådgiver, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
cand.scient.pol (Købehavns Uni. 2009)

0:000:00