Dansk Folkeparti har skåret i ældre-udgifter i 57 kommuner

VELFÆRD: I 57 ud af 66 kommuner har Dansk Folkepartis lokalpolitikere lagt stemmer til nedskæringer på ældreområdet. Ældre Sagen kritiserer partiet for at love ting på Christiansborg, som de ikke kan holde.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Lise-Lotte Skjoldan

Selvom Dansk Folkeparti på Christiansborg slår sig op på at ville prioritere de ældre, har partiets lokale byrådsmedlemmer i 57 kommuner været med til at skære ned i udgifterne til de ældre.

Det viser en gennemgang foretaget af Politiken.

I 66 kommuner er udgifterne per borger over 65 år blevet skåret ned siden 2011, og i 57 kommuner har Dansk Folkeparti lagt stemmer til nedskæringerne.

En af de kommuner, der har skåret ned på ældrevelfærden, er Guldborgsund Kommune, hvor Dansk Folkepartis finansordfører i Folketinget, René Christensen, er medlem af kommunalbestyrelsen.

Her har man i budgetaftalen for 2015 valgt at skære to procent af udgifterne til ældre. En beslutning, som René Christensen i Politiken beklager.

“Det har jeg det rigtig skidt med. Jeg synes slet ikke, det er fair, man skærer i ældreudgifterne. Vi har haft minusvækst, så det er den virkelighed, vi lever i.”

Han understreger dog over for Berlingske Politiko, at kommunerne under SR-regeringen har været udsat for besparelser, og at nedskæringerne på ældreområdet efter hans mening ville være langt værre, hvis Dansk Folkeparti ikke havde siddet med ved forhandlingsbordene.

Ældre Sagen er langt fra tilfredse med Dansk Folkepartis kommunale nedskæringer på ældreområdet. Underdirektør Michael Teit ærgrer sig over, at partiet på Christiansborg lover ting, de ikke kan holde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

René Christensen

MF (M), 1. viceborgmester, Guldborgsund
automekaniker (Horbelev Autoservice. 1989)

0:000:00