Dansk Folkeparti laver lille ordførerrokade

ORDFØRER-NYT: Dansk Folkeparti foretager en lille ordførerrokade, og det betyder blandt andet, at partiet får ny ældreordførerr og ny familieordfører. Se rokaden her.

Foto: Henning Bagger/Scanpix
Cecilie Gormsen

Dansk Folkeparti blander ordførerkortene og rykker lidt rundt på posterne i partiet.

Beslutningen om den lille rokade blev taget på partiets heldagsgruppemøde i Glumsø tirsdag. 

Rokaden betyder, at Dansk Folkepartis Claus Kvist Hansen, som indtil nu har været udviklingsordfører, også bliver ordfører for social dumping i stedet for Peter Kofod Poulsen. Kofod Poulsen fortsætter som retsordfører.

Den nye post passer godt til Claus Kvist Hansen, mener Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

"Jeg er sikker på, at Claus Kvist Hansen bliver et stærkt kort for DF i forhold til at gøre noget ved social dumping, idet han har en baggrund som jurist og i øvrigt interesserer sig meget for EU-forhold," siger Peter Skaarup.

En af Dansk Folkepartis unge kræfter, Jeppe Jakobsen, bliver ny ældreordfører og ordfører for veteranerne, og her har Peter Skaarup store forventninger:

"Jeppe Jakobsen viste hurtigt efter valget til Folketinget sit talent og engagement, og med en fortid i vores forsvar, hvor han har været sekundløjtnant, har han selvfølgelig vores veteraners ve og vel meget på sinde," siger Peter Skaarup og fortsætter:

"Desuden brænder han, som alle i Dansk Folkeparti, for, at vores ældre har de bedst mulige forhold."

Dansk Folkepartis børneordfører Pernille Bendixen får fremover tilføjet familieordfører til titlen, så hun nu bliver familie- og børneordfører.

"Pernille Bendixens hjerte brænder for vilkårene på hele børne- og ungeområdet, og med det engagement er det derfor naturligt, at hun overtager familieområdet også," siger Peter Skaarup.

Desuden har Alex Ahrendtsen orlov fra Folketinget frem til 23. december 2016. I den periode vil Jens Henrik Thulesen Dahl fungere som folkeskoleordfører, mens Morten Marinus overtager posten som kulturordfører. Carsten Kudsk, viceborgmester i Nyborg Kommune, indtræder som suppleant i DF's folketingsgruppe under Alex Ahrendtsens orlov.

De nye ordførerskaber træder i kraft 5. oktober. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00