Danskere er de mest utilfredse med billetpriser i EU

UNDERSØGELSE: Tre ud af fem danskere ser billetprisen som togtrafikkens største problem, viser ny undersøgelse. 

Et flertal af danskerne synes, at for høje billetpriser er et problem for togdriften.
Et flertal af danskerne synes, at for høje billetpriser er et problem for togdriften.Foto: Colourbox
Kasper KaasgaardCecilie Gormsen

Danmark topper listen af lande i EU, hvis befolkninger mener, at prisen er det største problem for togtrafikken. Det viser en ny undersøgelse fra EU-Kommissionen. 

I den såkaldte Eurobarometer-undersøgelse, som er foretaget blandt alle 28 EU-lande, fremgår det, at 61 procent af undersøgelsens danske besvarelser fremhæver dyre billetter som den største ulempe ved at køre i tog. 

Godt halvdelen af danskerne har bilen som deres fortrukne transportmiddel. Spørger man den gruppe, hvad der kunne få dem til at skifte til offentlig transport i stedet, er det hyppigste svar billigere billetter.

37 procent af de danske bilister peger på prisen som én af de vigtigste faktorer, der holder dem bag rattet, og det er det højeste tal blandt EU's medlemslande.

Pålidelig og punktlig service er også et vigtigt parameter for danske bilister. En ud af fire fremhæver det som noget, der vil kunne få dem til at skifte til offentlig transport – det er fjerdeflest i EU.

Mens 54 procent af danskerne har bilen som det foretrukne transportmiddel, svarer 23 procent cyklen. Her er vi kun overgået af Holland, hvor tallet er 36.

Læs Eurobarometer-undersøgelsen her.

Læs hele artikel på Altinget: transport her (kræver abonnement).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00