Danskerne fravælger både Løkke og Thorning

MENINGSMÅLING: Opbakningen til både Lars Løkke Rasmussen (V) og Helle Thorning-Schmidt (S) er fortsat ringe, viser ny måling. Næsten halvdelen af vælgerne fortrækker en helt anden statsminister.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Anders JerkingNikolaj L. Simonsen

Hverken Venstres Lars Løkke Rasmussen eller Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt kan mønstre ret stor opbakning som vælgernes foretrukne statsminister-kandidat.

Det viser en ny meningsmåling lavet af A&B Analyse for Altinget.

Her er et udsnit af vælgerne blevet spurgt, hvem de foretrækker som statsminister. 25,9 procent peger på Thorning. 24,5 procent foretrækker Løkke, mens hele 46,7 procent hellere ser en helt anden som statsminister.

For Løkke er der tale om en minimal fremgang siden juni-målingen, men opbakningen er næsten halveret i forhold til efteråret 2012, hvor opbakningen til Venstre-formanden toppede.

Fakta
Sådan har vi spurgt: 
Hvis der var valg i morgen, hvem ville du så foretrække som Danmarks statsminister?

Kilde: Meningsmålingen er foretaget af A&B Analyse på nettet for Altinget blandt 1.156 svarpersoner. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet perioden 14/8 til 19/8.

I foråret steg opbakningen til Thorning i tre målinger i træk, men efter sommeren er kurven knækket, og Thorning går lidt tilbage.

 

(Artiklen fortsætter under grafen)

 

Hele 46,7 procent af de adspurgte i målingen fravælger både Thorning og Løkke som statsminister og peger i stedet på en anden kandidat.

I et opfølgende spørgsmål er denne gruppe blevet bedt om at pege på, hvem de så foretrækker som statsminister. Her samler Kristian Thulesen Dahl størst opbakning med samlet set 16 procent. Herefter følger Radikales Margrethe Vestager, som 7 procent foretrækker.

Den socialdemokratiske kronprinsesse, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, har opbakning fra 5 procent af de adspurgte, mens Kristian Jensen, som i foråret blev forsøgt kørt i stilling som ny Venstre-formand, har opbakning fra mindre end 1 procent.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)









0:000:00