Det sker i dansk politik: Merkel og 1. maj

OVERBLIK: Ugen byder på besøg fra Tyskland, når Angela Merkel tirsdag gæster Danmark. Fredagen går med 1.maj-taler rundt om i landet. 

Fredag 1. maj går statsministeren på scenen i Fælledparken i København og holder tale. 
Fredag 1. maj går statsministeren på scenen i Fælledparken i København og holder tale. Foto: Colourbox
Anne JustesenLise-Lotte Skjoldan

Sidste uge var det generalsekretæren for Nato, Jens Stoltenberg, der lagde vejen forbi København. I denne uge kan vi igen se frem til, at en af verdens mest magtfulde ledere besøger Danmark.

Mandag tager Helle Thorning-Schmidt (S) til Lolland-Falster. Thorning besøger virksomheden Ortofon i Nakskov og det nye statsfængsel i Nørre Aslev.

Tirsdag kommer Tysklands kansler, Angela Merkel, på officielt besøg i Danmark. Hun skal både i kongelig audiens og drøfte aktuelle europa- og udenrigspolitiske spørgsmål med statsministeren.

På Christiansborg er der hele fem samråd på dagsordnen: Affaldsafgifter, offentligt ansatte i kommunerne, regeringens tysklandsstrategi, et nyt udspil fra Idrættens Analyseinstitut og Fremdriftsreformen er på programmet.

I Folketingssalen skal der stemmes en ny tunnel igennem. Der er nemlig tredjebehandling af lovforslaget, der skal give Femern A/S lov til at anlægge og drive en ny forbindelse til Tyskland over Femern-bæltet. Der er også tredjebehandling af en lov, der skal nedbringe brugen af tvang i psykiatrien.

Onsdag er der to samråd på programmet i Transportudvalget. Transportminister Magnus Heunicke (S) er i samråd om Ravn Bane Aps og Banedanmark, og senere på dagen er det økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaards (R) tur til et samråd i Transportudvalget om det statslige tilskud til Danske Regioner til de lokale jernbaner.

Torsdag skal økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard i samråd om omfanget af indvandrere og efterkommere i Danmark. Dansk Folkeparti har bedt ministeren redegøre for, hvorvidt omfanget af indvandringen til Danmark er på et tilfredsstillende niveau, eller om han vurderer, at indvandringen til Danmark er for voldsom for det danske samfund. 

Fredag 1. maj er som bekendt Arbejdernes Internationale Kampdag, der fejres med taler rundt om i landet. Statminister Helle Thorning-Schmidt (S) taler blandt andet i Fælledparken. Altinget bringer som altid en oversigt over, hvor folketingsmedlemmerne taler, og vi dækker også partiledernes taler på dagen, så følg med på Altinget.dk. 

Fødselsdage
Tirsdag fylder den tidligere socialedemokratiske minister Carsten Koch 70 år. Det fejres ved en reception torsdag.
Onsdag kan Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet Rikke Karlsson fejre sin 50-års fødselsdag. 

Og så kan der selvfølgelig blive udskrevet valg ... 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00