DF anklager TV 2 for at bryde medieaftale

FORANKRING: Midt i regeringens omfattende udflytning af statslige arbejdspladser rykker TV 2 et stigende antal medarbejdere til København. Klokkeklart brud på medieaftale, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Flere TV 2-medarbejdere er nu ansat i København end Odense, men adm. direktør, Merete Eldrup, kalder det en myte, at tv-stationen skulle være ved at flytte til hovedstaden.
Flere TV 2-medarbejdere er nu ansat i København end Odense, men adm. direktør, Merete Eldrup, kalder det en myte, at tv-stationen skulle være ved at flytte til hovedstaden.Foto: Ricky John Molloy/TV2
Erik Bjørn Møller

Mens regeringen flytter tusindvis af statslige arbejdspladser væk fra hovedstaden og vil have Danmarks Radio til at flytte flere produktioner til provinsen, viser det sig nu, at den statslige konkurrent, TV 2, i stigende grad rykker den anden vej - til København.

Af et svar fra kulturminister Bertel Haarder (V) til Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, fremgår det, at TV 2 i 2015 for første gang havde flere ansatte medarbejdere i København end i Odense, nemlig 564 i København mod 548 i Odense.

Forskydning skulle bremses
Dermed fortsætter den tendens, som Folketingets partier bag medieaftalen ellers i flere år har været enige om at bremse – og det skaber vrede i Dansk Folkeparti.

”De overholder ikke den aftale, der er nedfældet i medieaftalen. Fra 2011 var vi enige om, at der ikke måtte ske en yderligere forskydning til fordel for København,” siger Alex Ahrendtsen.

De overholder ikke den aftale, der er nedfældet i medieaftalen. Fra 2011 var vi enige om, at der ikke måtte ske en yderligere forskydning til fordel for København.

Alex Ahrendtsen
Kulturordfører for Dansk Folkeparti

Han påpeger, at TV 2 netop blev oprettet for at modvirke den ”enorme koncentration af medier” i København.

”Når jeg taler med TV 2's medarbejdere, bekræfter de jo også, at Odense tømmes mere og mere for indhold. Det skal vi have rettet op på,” siger DF-ordføreren, der selv er bosat i Odense.

København overhaler Odense
De nye tal viser også, at antallet af TV 2-medarbejdere i København er steget år efter år fra 2010 – fra 432 til 564. I samme periode er antallet af medarbejdere i Odense steget mere beskedent fra 529 til 548.

Den tidligere kulturminister Marianne Jelved (R) erkendte i 2014, at tendensen gik den gale vej, ligesom hun understregede, at partierne bag medieaftalen var enige om, at der fra 2011 ikke måtte ske yderligere ”forskydninger af koncernens aktiviteter” fra Odense til København.

Jelved var enig med DF
”Det er partierne bag medieaftalen, som er enige i det krav, og derfor er der en meget bred politisk opbakning i Folketinget til det synspunkt, som hr. Alex Ahrendtsen giver udtryk for,” lød det fra den daværende minister i et svar til Alex Ahrendtsen og medieordfører Morten Marinus i Folketingssalen i 2014.









0:000:00