Debat

DF: "I har ingen idé om, hvad et hårdt arbejdsliv er"

DEBAT: Det er altid dem, der har en lang uddannelse og ikke har arbejdserfaring fra det private arbejdsmarked, der taler om at hæve pensionsalderen. Og de har ingen idé om, hvad et hårdt arbejdsliv er, skriver Bent Bøgsted (DF).

Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Bent Bøgsted (DF)
Beskæftigelsesordfører

Hvorfor er det altid dem, der har en lang uddannelse og ikke har arbejdserfaring fra det private arbejdsmarked, der taler om at hæve pensionsalderen, for dem, der, som jeg selv, startede på arbejdsmarkedet som 15-16 årige.

Der er ingen tvivl om, at der er mange, der gerne vil blive længere på arbejdsmarkedet, men det kræver, at der er taget hensyn til de problemer, der opstår, når man har haft et langt arbejdsliv.

Går ud over lavtuddannede 
Hvis man blot hæver pensionsalderen, vil det uvilkårligt føre til, at det er dem med den laveste uddannelse og laveste løn, der rammes hårdest. Mens dem med en høj uddannelse og høj løn, med stor indbetaling til pensionsordninger, stort set selv afgør, hvornår de vil pensioneres, uanset hvad pensionsalderen er.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Der ændrer det ikke noget at hæve pensionsalderen, men den almindelige arbejder, der ikke har en stor pensionsopsparing, vil blive tvunget til at blive på arbejdsmarkedet med de konsekvenser, at der bliver tale om yderligere nedslidning, med flere førtidspensioner til følge og flere lægebehandlinger.

Det er ikke acceptabelt.

Hvis man blot hæver pensionsalderen, vil det uvilkårligt føre til, at det er dem med den laveste uddannelse og laveste løn, der rammes hårdest. 

Bent Bøgsted (DF)
Beskæftigelsesordfører

Derfor kan Dansk Folkeparti heller ikke være med til at hæve pensionsalderen, som regeringen vil.

Vi skal se på, hvordan vi gør det muligt for flere, at de frivilligt vælger et længere arbejdsliv, hvor der tages hensyn til at sikre et godt helbred og livsværdi i arbejdet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bent Bøgsted

Fhv. MF (DD)
maskinarbejder, Aalborg Tekniske Skole 1976, oversergent (Avedøre Rekrut- og Sergentskole 1977), våbenmekaniker (Nørrejyske Artilleriregiment 1977)

0:000:00