DF: Indefrys en femtedel af flygtninges løn

KRAV: 20 procent af flygtninges løn skal indefryses og kun udbetales, hvis de rejser hjem, foreslår Dansk Folkeparti.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Cecilie Gormsen

I forbindelse med trepartsforhandlingerne, som starter torsdag, er Dansk Folkeparti kommet med sit eget udspil.

Her foreslår partiet ifølge Jyllands-Posten en ny hjemsendelsesstrategi, hvor 20 procent af flygtninges løn skal indefryses og først udbetales, når flygtningene rejser tilbage til deres hjemland.

”Det er principielt folks egne penge. Men de får dem bare kun udbetalt i forbindelse med repatriering. Det vil få flere til at rejse tilbage,” siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Egentlig er Dansk Folkeparti modstandere af integration, men partiet åbner nu alligevel en dør på klem for et kompromis. Men skal Dansk Folkeparti lægge stemmer til et forslag, der handler om integration som for eksempel at få flygtninge i job, skal der være en klokkeklar hjemsendelsesstrategi.

Fjern dispensationerne
Kristian Thulesen Dahl mener nemlig, at hjemsendelsesperspektivet lige nu fortaber sig i diskussionen om at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet.

Et andet af forslagene i Dansk Folkepartis nye udspil handler om, hvor lang tid man skal have været i Danmark for at kunne få permanent ophold. Her foreslår partiet at hæve perioden fra seks til otte år.

Som reglerne er i dag, skal man have været i Danmark i seks år for at søge om permanent opholdstilladelse, men lever man op til forskellige integrationskrav, kan man allerede søge efter fire år. Denne dispensation ser Kristian Thulesen Dahl dog gerne fjernet.

Trepartsforhandlingerne mellem staten, arbejdsgiverne og lønmodtagerne begynder i Statsministeriet torsdag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

0:000:00