DF: Køb eller lej et fængsel i Østeuropa

RETSPOLITIK: Hvis kriminelle udlændinge bliver dømt i Danmark, skal de afsone i et udenlandsk fængsel. Det er kravet fra Dansk Folkeparti til regeringen.

Foto: /ritzau/Jacob Ehrbahn
Kristoffer Kvalvik

Dansk Folkeparti gør det klart forud for efterårets forhandlinger om Kriminalforsorgen, at kriminelle udlændinge skal afsone deres straf i udlandet. Peter Kofod Poulsen, retsordfører i Dansk Folkeparti, mener at have løsningen.

”Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil have, at Danmark køber eller lejer et fængsel i et østeuropæisk land, hvor standarden er en væsentlig anden end i Danmark,” siger Peter Kofod Poulsen i forbindelse med partiets sommergruppemøde, der begynder mandag.

Om fængslet skal købes eller lejes, er ifølge Peter Kofod underordnet, så længe de kriminelle udlændinge ikke afsoner i Danmark.

”Jeg er åben over for forskellige muligheder, så hvis det nemmeste er at leje, så lejer vi. Hvis det billigste viser sig at være at købe, så synes jeg, vi skal købe,” forklarer han.

Dansk ledelse i fængslerne
Det vil ifølge Peter Kofod kun være udenlandske kriminelle, der skal sendes til et udenlandsk fængsel.

”Danske kriminelle er Danmarks eget problem, men udenlandske kriminelle må deres hjemlande tage sig af. Og indtil vi kan få dem overført til deres hjemlande, må de sidde i et fængsel i udlandet.”

Såfremt Danmark køber et fængsel i Østeuropa, vil det være under dansk ledelse.

”Det skal selvfølgelig drives med lokal arbejdskraft, men det vil være et dansk ansvar, så ledelsen skal være dansk,” siger Peter Kofod.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Kofod

MF (DF)
lærer (UC Syddanmark 2015)

0:000:00